Hlavní obsah

Hrát v Plzni bylo vždy nepříjemné, ale teď se na to těším, usmívá se největší letní posila Zámorský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká ho ohromně těžký úkol, nahradit jednoho z nejlepších obránců extraligy Petera Čerešňáka. V Plzni neskrývají, že stejně starý hokejista Petr Zámorský by měl mít klíčovou roli. Devětadvacetiletý bek, který přišel ze švédského Örebro, oceňuje rychlá jednání a věří, že se v kariéře bude i nadále posouvat.

Foto: Milan Podpera/HC Škoda Plzeň

Obránce Petr Zámorský je zatím největší posilou Plzně před novou extraligovou sezonou.

Článek

Na rok se vrátil do známého severského prostředí, teď už je však zpátky v Česku. „Loňská sezona byla dobrá. Švédsko mám rád hokejově i jako zemi. Po čtyřech letech v extralize to byla znovu fajn změna," vysvětloval bývalý hráč Hradce nebo Zlína, který v uplynulé sezoně nasbíral tři góly a deset asistencí.

V Plzni by jeho ofenzivní přínos měl být mnohem výraznější. Pravděpodobně totiž dostane roli klíčového beka na přesilovky. „Mluvil jsem se sportovním manažerem Tomášem Vlasákem. Angažmá mi dávalo smysl. Chci hrát hodně a co nejvíce týmu pomoct," sliboval Zámorský, jenž na západě podškrtl kontrakt na jeden rok.

Zlínský rodák a odchovanec oceňoval zejména rychlá jednání. „Podepsáno mám už od dubna, za což jsem rád. Minulý rok jsem čekal až do srpna. Teď je to příjemné léto," uvědomoval si člen širšího reprezentačního kádru. „Možná v Česku budu pro nároďák víc na očích, ale nad tím jsem nepřemýšlel. Záleží stejně jen na výkonech a produktivitě. Ale znovu nakouknout do repre bych chtěl, je to nejvíc," pokračoval.

Foto: Milan Podpera/HC Škoda Plzeň

Zámorský už se v tréninku představil i na plzeňském ledě.

Při otázce, co se mu vybaví při zmínce o plzeňských fanoušcích, obratem vypálil: „Ten pán, co sedává za bránou a pokřikuje na soupeře. Letos mi snad nebude nadávat jako dřív," smál se Zámorský. „Atmosféra tu vždycky byla bouřlivá. Nebylo příjemné v Plzni hrát jako soupeř, ale jako domácí hokejista se na to těším," prozradil.

K týmu se připojil až v pondělí na začátek přípravy na ledě, do té doby trénoval sám. „Dělám to tak už dlouho. Každé léto se stále posouvám a cítím se lépe a lépe. Pokles s věkem zatím nepřichází," je rád 180 centimetrů vysoký obránce.

Překvapilo ho, jak mladý je plzeňský kádr, jehož věkový průměr dle aktuální soupisky činí jen 23,8 roku. „Je to super," mínil Zámorský. V minulosti si zahrál pouze s Janem Piskáčkem během kratičkého působení na Spartě.

Škoda před letošní sezonou výrazně obměnila tým, také proto uspořádala netradiční utužovací akci. Ve čtvrtek zamířila na tři dny na vodu. „Parádní nápad. Jsme tři dny jen spolu pod stany. Po začátku přípravy na ledě je to příjemné odreagování. A odpočinek pro hlavu," oceňovala hlavní plzeňská posila.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články