Hlavní obsah

Plzeňský Bulíř atakuje čelo kanadského bodování: Role klíčového hráče mi sedí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na produktivitě Michala Bulíře aktuálně stojí hokejová Plzeň a třicetiletý útočník si zásadní roli v týmu užívá. Baví ho střílet z každé pozice, kromě udržení Škody na čtvrté příčce v tabulce bedlivě sleduje i extraligovou produktivitu, v níž dotírá na lídra Filipa Chlapíka ze Sparty. Úterní zápas s Vítkovicemi ale nedohrál kvůli zranění.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Bulíř z Plzně.

Článek

Bude pro Plzeň těžké udržet pozici v elitní čtyřce zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off?

Záleží jen na našich výkonech. Tabulka je vyrovnaná, jestli se chceme udržet nahoře, tak ještě musíme přidat. Nemůžeme sice ovlivnit, co se děje na ostatních stadionech, ale samozřejmě sledujeme tabulku a koukáme na výsledky konkurentů, všichni by místo boje v předkole radši ušetřili síly. Přijde mi ale nešťastné, že má páté místo skoro stejnou váhu jako dvanácté. Právě Plzeň na ten systém loni doplatila, když skončila těsně za čtyřkou a pak hned v předkole vyletěla s Olomoucí. Dřívější varianta se šesti týmy do čtvrtfinále a dalšími čtyřmi v předkole mi dávala větší smysl.

Co se vám honilo hlavou při příchodu z Liberce, když jste měl v Plzni nahradit lídra útoku Milana Gulaše po jeho přestupu do Budějovic?

Tlak byl nepříjemný. I když vedení říkalo, že mě neberou jako přímou náhradu Milana Gulaše, mně ta myšlenka trochu vlezla do hlavy a užíral jsem se tím. Navíc jsem byl v Plzni první tři měsíce sám. Manželka zůstala se čtyřletou dcerou v Liberci a čekala narození druhé dcery. Když rodina přijela za mnou, psychicky mi to pomohlo. Postupem času se povedlo i srovnávání s Gulym neřešit a už se s čistou hlavou soustředím hlavně sám na sebe.

Jak si roli klíčového hráče Plzně užíváte?

Hra se točí kolem mě, což mi sedí. Když jsem v klidu a pohodě, tak mi skoro vše vychází. Rád pomáhám týmu góly i nahrávkami, s nimi stouplo sebevědomí. Moc toho nevymýšlím. Hlavně střílím, protože bez zakončení gól nepadne. Chci být ten střelec a pálit z každé pozice. Snažil jsem si hlavu nastavit takhle, hokej mě pak baví víc. Podporují mě i trenéři, kteří vybízejí k tomu, abych situace nepřehrával a nevymýšlel nesmyslné nahrávky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Bulíř slaví branku Plzně.

Sám jste dříve zmiňoval, že myšlení střelce jste získal před čtyřmi roky. Co se tehdy stalo?

Prostě jsem si řekl, že bych gólů mohl dávat víc. Když jsem sledoval nejlepší hráče v NHL, tak ti také střílí ze všech pozic. Snažil jsem si hlavu nastavit stejně a naštěstí to vychází. Hokej mě od té doby baví víc.

Na kontě máte už 26 gólů a 28 asistencí. Je to vaše životní sezona?

Asi jo. Podobnou fazónu jsem měl v roce 2018, než jsem odešel na zbytek sezony do Magnitogorsku. Za Liberec jsem tehdy vstřelil 13 gólů v jedenácti zápasech, takže by bylo zajímavé, jak by sezona doma dopadla.

V kanadském bodování extraligy jste zatím druhý. Láká vás hodně ho ovládnout?

Rozhodně. Hraju o týmový úspěch, což je aktuálně umístění v top čtyřce, ale i o individuální ocenění. Nebojím se říct, že chci kanadské bodování vyhrát. Někteří hráči třeba tvrdí, že individuální statistiky nesledují, ale podle mě trochu lžou.

Vaším největším konkurentem je Filip Chlapík ze Sparty, na kterého ztrácíte čtyři body.

Pokusím se na něj dotáhnout, ale nebude to snadné. Škoda že Filip nejel na olympiádu, měl bych to jednodušší. (úsměv) Myslel jsem, že v nominaci určitě bude. Aspoň takhle máme férové podmínky.

V Plzni jste podepsal smlouvu jen na rok. Už víte, kde budete hrát příští sezonu?

Zatím to řeším. Ve hře je určitě pokračování v Plzni i návrat do Liberce. A uvidím, jestli přijde nějaká nabídka ze zahraničí. Víc ale zatím říct nedokážu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín