Hlavní obsah

Plzeňský reprezentant sklízí obdiv expertů. Dokáže vyzrát i na obry, splní každý úkol, chválí

To je lídr! Fanoušci zírají, experti kroutí hlavou. Tahounem hokejové Plzně v extralize je už pár let Petr Kodýtek, borec, který měří jen 168 centimetrů. „Říkají, že s jeho postavou je to pro něj těžký, ale on už pár let dokazuje, že je právem i v reprezentaci," chválí v pořadu Příklep oporu Indiánů bývalý plzeňský hokejista Dušan Andrašovský, jenž nyní vede klubový dorost. „Každý zápas dokazuje, jak je skvělý. Je technický, ale i do týmu. V Plzni z něj roste lídr a věřím, že do budoucna ještě rozkvete."

Kodýtek roste v lídra hokejové Plzně, má i na reprezentaci. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý útočník Jakub Koreis se nechal slyšet, že by Kodýtek nemusel v plzeňském klubu vydržet dlouho a mohl by se stěhovat za angažmá do Finska. Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz, jen přikyvuje hlavou.

„To by asi mohl. Myslím, že Kodýtek je příkladem, který agentům a skautům ukazuje, že i když nemáš 190 centimetrů, tak můžeš hrát dobrý hokej," tvrdí host ve studiu Sport.cz. „Jen musíš nají svoje přednosti. Vzpomeňte si na Davida Výborného a Tomáše Rolinka, to také nebyli žádní habáni," dává další příklady hokejových hvězd, které rozhodně nepatřily mezi obry na bruslích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Kevin Macierzynski z Rakouska, český útočník Petr Kodýtek a Lukas Haudum z Rakouska.

„Naučili se pracovat se svojí výškou, proklouznout mezi habány, prokličkovat. A Petr Kodýtek je přesně ten příklad, který to umí. Jsem rád, že to objevila i reprezentace. Je to hráč, co může bojovat o účast na mistrovství světa. V týmu je ceněný, splníí každou roli, kterou mu přidělíš. Pro Plzeň je to velká posila," míní Kézr.

Moderátor pořadu Honza Homolka, jinak šéfkomentátor O2 TV, si všímá toho, jak je Kodýtek silný u mantinelu. Zapře se v soubojích a dokáže přetlačit i o dvacet centimetrů vyšší soupeře. „Má velký dar. Dokáže trénovat to, co potřebuje. Dokáže najít to, co mu chybí, co potřebuje zlepšit a dneska je z něj komplexní hráč," vysekne poklonu plzeňskému lídrovi Andrašovský, jenž vede plzeňský dorost.

„Když vidím trénink, tak on každé cvičení dělá naplno, do každé střely dá všechno. A potom to dokáže využít v zápase. To je nejdůležitější," vyzdvihuje přednosti Kodýtka.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice