Hlavní obsah

Potvrzeno. Hokejovou Spartu posílí útočník Simon

Do kádru hokejové Sparty se po osmi letech vrací útočník Dominik Simon. Se svým mateřským klubem podepsal kontrakt na dvě sezony. Osmadvacetiletý hráč strávil posledních sedm sezon v zámořské NHL v dresech Pittsburghu Penguins, Calgary Flames a Anaheimu Ducks.

Foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

Dominik Simon je novým hráčem Sparty

Článek

Simon se Spartou už měsíc trénuje, a tak se tento týden začalo vážně spekulovat, že klub posílí. Útočník měl sice nabídku z Pittsburghu, aby tu zkusil předsezonní test, ovšem rozhodl se pro návrat do Česka.

"Pittsburgh mi nabídl kemp, ale během čekání jsem si uvědomil, že bych byl vlastně rád doma v Praze a v prostředí, které dobře znám. Jsem rád, že jsme se dohodli a můžu ve Spartě hrát. Cítím se tu velice dobře," uvedl v tiskové zprávě 28letý hráč.

Simon je tak sedmou letní posilou extraligové Sparty. Už předtím klub získal brankáře Jakub Kováře a Josefa Kořenáře, obránce Jakuba Krejčíka a Michaela Krutila a útočníky Ostapa Safina a Gustafa Thorella. Mezi posily lze rovněž zařadit útočníka Davida Tomáška, který Spartě vypomáhal v závěru minulé sezony.

"Přichází nesmírně kvalitní hráč, který strávil poslední sezony v NHL. Dominik je náš odchovanec, sám jsem si s ním kdysi zahrál v jednom útoku a jsem moc rád, že se s ním budu opět denně potkávat," řekl po podpisu dvouletého kontraktu sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Kolem Simona bylo velmi rušno během květnového mistrovství světa. Na šampionát do Tampere odjel bez smlouvy, aby tu zaujal případné zájemce z NHL. Jenže poté, co napadl spoluhráče Filipa Hronka, byl z týmu vyřazen a předčasně odjel domů. Za konflikt se následně omluvil.

"Výhoda je, že znám prostředí i spoustu kluků, ať už ze Sparty nebo reprezentace. Celý měsíc jsou ke mně všichni v klubu příjemní a pomáhají mi, s čímkoliv potřebuju. Cítím se tu velice dobře. Cíle mám osobní i týmové. Aktuálně přemýšlím hlavně nad tím, abych se dostal do hokejové pohody a byl co nejlépe připravený. Chci být co nejlepším hráčem pro Spartu, být platný a udělat týmový úspěch," řekl Simon pro klubový web.

Reklama

Související témata: