Hlavní obsah

Pro takové výzvy sport dělám, říká nová posila Pardubic Pavlát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní sezonu bude dozajista vzpomínat jako na průlomovou. Hokejový brankář Dominik Pavlát si svými výkony řekl nejen o reprezentační pozvánky, ale také o velký přestup v rámci extraligy. Z Plzně jej na poslední chvíli získaly Pardubice, kde 24letý brankář vytvoří tandem s Romanem Willem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Brno, zákrok domácího PavlátaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ve čtvrtek v Pardubicích absolvoval první trénink s týmem, ačkoli na východě Čech byl už v úterý. To ještě přijel jako soupeř s Plzní, zápas ale strávil na střídačce. Zda v tom byl kalkul, Dominik Pavlát neví. „Dozvídali jsme se to den předem. Věděl jsem, že chytat nebudu,“ sdělil novinářům ve čtvrtek dopoledne.

Teď čeká Pavláta velká výzva. Porvat se o post jedničky v Pardubicích. Týmu, který má ty nejvyšší ambice. „Sport děláte pro výzvy. Tahle je ohromná. Neberu to tak, že budeme soutěžit. Ať bude chytat kdokoliv, máme jeden cíl,“ skromně dodal čtyřiadvacetiletý brankář.

Celý zápas jsem měl husí kůži, jak nám lidi fandili a jak nám to fanoušci přáli, přiznává brankář Dominik PavlátVideo: Sport.cz

Jednání o jeho přesunu do Dynama se táhla delší dobu. V jednu chvíli to i vypadalo, že z přestupu nakonec sejde. Vše se doladilo až ve středu, tedy nejzazší den, protože o půlnoci skončila uzávěrka přestupů. Nebýt úterního přímého střetu majitelů Pardubic a Plzně, možná by se ani výměna za Milana Kloučka, jenž posílil Západočechy, neupekla.

„Všichni mi volali, ptali se mě, co se děje a já sám vlastně nevěděl,“ přiznal Pavlát s tím, že si přál, aby se výměna nakonec uskutečnila. „Ale bylo to na majitelích. Plzeň se mě sice ptala, jak to vidím. Ale z mé strany nebyl přestup vyvolaný. Kdyby to nevyšlo, odváděl bych nadále sto procent v Plzni,“ pokračoval rodák z Tábora.

Pavlát patří v letošní sezoně k nejlepším extraligovým brankářům. Vysloužil si také dvakrát nominaci do národního týmu, ačkoli na nejbližších Švédských hokejových hrách bude chybět. Přípravu před sezonou přitom nijak nezměnil. „Teď to nějak vychází. Spíš si víc věřím. Pomohly mi pozvánky do národního týmu a zkušenosti,“ přemítala nová pardubická posila.

Dotáhne to až na květnové mistrovství světa? „Je to čistě na mně. Třeba ta možnost přijde,“ doufá gólman, který v letos vychytal tři čistá konta. Další se bude snažit přidávat za Pardubice. Možná už v pátek, kdy na východ Čech zavítá druhá Sparta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.