Hlavní obsah

Probuzený boleslavský střelec završil senzaci. Kelemen cítil, že může poslat Hradec na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní části dal jen pět branek, ale v extraligovém play off bronzový medailista z únorových ZOH v Pekingu kraluje střelcům. Dvaadvacetiletý slovenský útočník Miloš Kelemen má na kontě už sedm gólů, přičemž hned čtyři z nich byly vítězné. Naposledy poslal v prodloužení pátého zápasu série s Hradcem hokejisty Mladé Boleslavi do semifinále.

Foto: David Taneček, ČTK

Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi oslavuje vítězný gól v duelu s Hradcem.

Článek

„Tak nějak jsem cítil, že bych to mohl rozhodnout. Švícko tam od modré perfektně nahodil puk v momentu, kdy jsem se tlačil před branku. Teč je pak i trochu o štěstí, které přeje připraveným," přibližuje svůj postupový gól na hradeckém ledě.

Klíčovou postavou série se ale necítí. „Samozřejmě góly mi tam padly, ale byl to fakt týmový výkon. Přitom Hradec nám to třikrát po sobě při power play vyrovnal. Ukázali jsme ale sílu kolektivu a v prodloužení jsme to vždycky zlomili na naši stranu, což je fakt super," míní Kelemen.

Připouští, že určitým zlomem série mohl být jeho rozhodující nájezd ve třetím utkání. „Řekli jsme si, že to s nimi můžeme úplně v klidu uhrát. Byl to s Mountfieldem ale ohromný boj, všechny zápasy skončily těsně o gól, ale když se prohraje, tak je únava víc cítit a ztracené zápasy ani nepřidaly Hradci na psychice," uvažuje.

S bilancí 7+3 si Kelemen drží v play off průměr kanadského bodu na zápas. „Fakt se snažím odevzdat všechno, maximum pro tým, abychom byli úspěšní. Jsem rád, že padají i góly, ale ten umějí dát všichni," podotkla předsezonní boleslavskou posila ze Zvolenu.

Mladá Boleslav postoupila do semifinále až z 11. místa po základní části, což se dosud v extralize nikomu nepodařilo. „Play off se hraje nadoraz a zvládli jsme v pěti zápasech udolat Plzeň i Hradec. Nedívali jsme se na to, kolikátí byli v tabulce. Všichni víme, že naše výkony v lednu a únoru byly špatné, naštěstí jsme to včas nastartovali a začali si zase věřit," uvažuje Kelemen.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj dostává gól.

Boj o finále v Třinci začne pro Boleslav v neděli. „Kvůli předkolu jsme hráli vlastně nonstop. Teď si trochu oddychneme, což potřebujeme, protože toho bylo fakt dost, a připravíme se na Oceláře. Nemyslím si, že by nás pauza mohla zbrzdit," přemítá Kelemen.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice