Hlavní obsah

Prohry jsou komplikací, ale ještě to nevzdáváme, tvrdí chomutovský kouč Beck

V hodně složité situaci se v baráži ocitli hokejisté Chomutova. Pět kol před koncem ztrácejí v tabulce na druhou příčku zajišťující start v příštím ročníku nejvyšší soutěže pět bodů. Severočeskému týmu hodně přitížila domácí porážka s Olomoucí, takže jediný úkol kategoricky zní: vyhrát za tři body v pátek na Kladně. Alespoň tak to vnímá i trenér Jaroslav Beck.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V souboji chomutovský obránce Jan Rutta (vlevo) a Richard Diviš z Olomouce.

Článek

Jak byste shrnul střetnutí s Hanáky?

Ztratit zápas takovým způsobem se nepodaří často. Pro pohledný hokej nebylo místo, nervy pracovaly na obou stranách. V této fázi baráže se takhle prohrát nemůže a nesmí, ale když se to stane, není to životní, nýbrž malá sportovní tragédie.

Berete další nezdar jako výraznou komplikaci v boji o udržení v extralize?

Ano, dá se to tak nazvat. Pořád ale nic nevzdáváme. Věřím, že něco změníme a znovu se porveme o to, abychom se vrátili alespoň na druhé místo barážové tabulky. To mohu slíbit za sebe i za všechny ostatní, co jsme v chomutovské kabině. Budeme bojovat do posledního dechu.

Ještě se zastavme u chomutovské sestavy. Chybí v ní už několik zápasů některá jména, třeba Josef Straka a Jozef Balej...

Proti Olomouci jsme zkusili variantu také bez Davida Hrušky. Je to náš snajpr, ale momentálně jeho koncovka nebyla optimální. Můžeme se bavit o dalších změnách a možná je přichystáme na pozicích forvardů. Takže nevylučuji ani návrat zmíněných útočníků. Ale nevzpomínal bych obránce Lojka. Martin je poctivý kluk, jenže jeho poslední výkony v defenzivě byly takové, jaké diváci viděli. A dát ho tam zpátky by bylo riziko.

Pokud chcete uhájit extraligu, musíte dostat pod sebe minimálně jeden tým z rozjeté dvojice Mladá Boleslav, Olomouc.

Možné to je, ale o ničem nekalkulujeme. Chceme prostě tři body z Kladna, a pak se uvidí. Pakliže potenciál v našem týmu je, tak věřím, že jsme schopni ho využít.

Bude hrát Chomutov extraligu i v příští sezóně?
Ano, baráž zvládne a udrží se v nejvyšší soutěži
18,3 %
Ne, v příštím ročníku bude hrát první ligu
81,7 %
Celkem hlasovalo 1526 čtenářů.

Reklama