Hlavní obsah

Rozhovor plný slz! Splnila se mi všechna přání. Za kluky bych položil život, říkal nenápadný hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to rozhovor, který leckoho dojal a nejspíš ještě dojme. Nenápadný třinecký hrdina Marian Adámek při něm na pardubickém ledě před kamerami O2TV Sport neudržel slzy a dokázal, že i ty v silných momentech k tvrdým chlapům patří. „Já už jsem brečel 20 minut v kuse a nevím, kde se to ve mně bere,“ vyprávěl 26letý bek. A ač je podepsán pod všemi pěti tituly Ocelářů v řadě, tenhle je z pohledu jeho role dozajista jiný.

Třinec napsal neskutečný příběh. Opět slaví titul!Video: Sport.cz

 
Článek

Po svých parťácích z obrany Kundrátkovi a Smithovi je třetím hráčem s největším počtem odehraných minut v letošním play off. I to ukazuje, jak důležitým článkem Ocelářů v cestě za pátým titulem Marian Adámek byl. A ukazuje to, i v čem je ona třinecká „dračí“ síla.

Když tým ztratil dva klíčové beky Jakuba Jeřábka a Martina Marinčina, právě Adámek dostal „jejich“ minuty a plnil je skvěle. Už před startem finále ho chválil bývalý kouč Václav Varaďa, po sedmém zápase zase třinecký matador Martin Růžička přidal: „Mája byl skvělý.“

Adámek je třineckým odchovancem, do ligy poprvé nakoukl už v sedmnácti coby dorostenec. Jenže tak trochu zprvu doplácel na to, že není žádný habán, i velkou konkurenci v třineckém kádru. Prosazoval se postupně. Třeba při prvním titulu z vítězné šňůry odehrál v play off šest zápasů s průměrným vytížením deseti a půl minuty.

Předloni to bylo taky šest mačů ale s průměrem 15 minut. Letos už dvacet a v sedmém finále pobyl na ledě dohromady 31 minut!

Cesta za Masarykovým titulemVideo: Škoda Auto/acproduction.cz

„Já ani nevím, jak se cítím. Nemůžu uvěřit, že se to zase stalo. Je to pohádka, neskutečné. Pořád jsme si říkali, že bychom mohli příští sezonu udělat druhý titul, pak třetí, najednou jich máme pět. Klobouk dolů před všemi. My jsme tady rodina,“ sypal ze sebe v rozhovoru pro O2TV Sport.

I důležitější role, o které byla řeč, na něj nejspíš dolehla. A tak šly emoce ven. „Mně se splnila všechna přání. Mám doma zdravou rodinu, narodil se mi syn, dcera, mám skvělou manželku. Já si to asi ani nezasloužím, nevím, komu mám za to děkovat.“

S manželkou Andreou se brali před čtyřmi lety a ona teď, když viděla televizní rozhovor, na síti X na oplátku napsala: „Kdo má nejlepšího manžela na světě? Já! Jdu si pro kapesníky.“

A nejspíš nejen ona.

Adámek pak ještě směrem ke spoluhráčům pokračoval: „Já bych za ty kluky položil život a vím, že oni za mě. Na to budeme vzpomínat do konce života.“

Související témata:
Marian Adámek