Hlavní obsah

Růžička v play off na body nehledí. Asi je to věkem, ale už mě zajímá více úspěch klubu, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém extraligovém play off pomohl k druhému mistrovskému titulu Třince v řadě útočník Martin Růžička osmi góly, včetně vítězné trefy v sedmém utkání semifinále proti Mladé Boleslavi. Letos zatím ve čtyřech zápasech čtvrtfinále proti Vítkovicím gól nedal, což ale zkušeného střelce nijak výrazně netrápí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Růžička z Třince. Archivní foto

Článek

„Asi je to věkem, ale hlavně v play off už mě zajímá více úspěch týmu než můj osobní. Štvalo by mě to, kdybychom nepostoupili, to bych házel trochu vinu i na sebe a mrzelo by mě to. Ale jdeme dál, góly dávali jiní a vše je v pořádku," říká před začátkem semifinálové bitvy opět s Mladou Boleslaví Růžička.

„Že Bolka postoupí přes Hradec Králové jsem nečekal, ale oni v play off umí hrát a ukázali, že jim je jedno, na jakém místě po základní části skončí. Je to skvělý tým, což jsme poznali v minulém roce, kde to s nimi byl velký boj. Ale bylo to loni, teď je zase jiný příběh a uvidíme, jak to bude," přemítá třinecký bodový rekordman, který se na konci smělé boleslavské pouti vyřazovacími boji v minulém extraligovém ročníku podepsal sedmi body (5+2).

Mladou Boleslav táhne letošním play off nečekaný gólový lídr play off Slovák Miloš Kelemen. V deseti utkáních vstřelil sedm gólů a na další tři nahrál. „Přehlédnout nejde, hraje skvěle. Dává důležité góly a pomáhá Boleslavi k tomu, kde je. Uvidíme, jak se mu bude dařit proti nám," říká Růžička.

Jeho starostí ale nebude Kelemena bránit. Na ledě je od překonávání soupeřova brankáře. „Chytal (Krošelj) skvěle. Je to další velká osobnost týmu. Vzadu mají Martina Ševce, který je hráčem pro play off, což potvrzuje už spoustu let. Celkově ale Boleslav hraje hodně kompaktně, týmově. Proto postoupila. Je vidět že dodržují, co si řeknou, že hrají pořád stejně. My ale budeme dobře nachystaní a v neděli na ně vlítneme," těší se třinecký lídr.

Reklama

Související témata: