Hlavní obsah

Růžičkovo galapředstavení. Poskočil do čela bodování, Gulašovi věnoval hokejku. Pro malého, vysvětloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastickou formu má aktuálně třinecký hokejista Martin Růžička. V posledních deseti dnech si do kanadského bodování připsal deset bodů, z toho čtyři proti Českým Budějovicím, které Oceláři ve 37. kole na vlastním ledě porazili 4:3 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor Č. Budějovice 4:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Domácí přitom po první třetině 0:2 prohrávali, ve 26. minutě se ale začal do osudu utkání vepisovat právě extraligový veterán Růžička. V přesilové hře nahrál Andreji Nestrašiovi, jenž snížil náskok hostujícího Motoru na 1:2. Ještě v téže části hry přidal 38letý útočník další dvě nahrávky, obě v početní výhodě. Nejprve ve 34. minutě při gólu Daniela Voženílka a o necelou minutu později asistoval také u branky Miloše Romana.

„Reagovali jsme tak nějak na Budějovice, co nám nechaly. Skvěle jsme sehráli všechny tři přesilovky. Hodně nám to pomohlo obrátit výsledek a vlastně i zápas, i když jsme ještě dostali gól,“ líčil Růžička.

37. kolo: Třinec - České Budějovice1/11

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Ten své galapředstavení završil v úvodní minutě prodloužení, kdy obalamutil kompletní trojici hráčů Motoru včetně zkušeného Milana Gulaše a nedal Dominiku Hrachovinovi nejmenší šanci.

„Viděl jsem, že dva kluci Budějovic šli střídat, možná je ten můj oblouk ven z pásma lehce zmátl. Otevřel se tam tím prostor, tak jsem to ještě zkusil. Sil jsem také neměl už úplně moc, ale naštěstí to vyšlo,“ popisoval Růžička rozhodující akci utkání, při které českobudějovickému kapitánovi nedal v rychlostním souboji šanci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice 4:3 pp (61. M. Růžička)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Trénuji tvrdě a jsem rád, že se to někde projeví,“ zdůrazňoval a po utkání pak Gulašovi věnoval svou hokejku. „Říkal, že ji chce pro malého, tak mu ji dám,“ vysvětloval Růžička a poté pozorně sledoval, zda ji opravdu dostane českobudějovický kapitán.

Bod z ledu mistra je pro každého soupeře cenný, autor dvou branek Českých Budějovic Adam Kubík měl ale tentokrát jiný názor. „Vzhledem k vývoji zápasu je velká škoda, že nemáme více. Vedli jsme 2:0, podržel nás gólman a měli jsme si to pohlídat. Naše blbost, že jsme jim nabídli tři přesilovky, které oni využili. Ta druhá třetina nás zabila,“ litoval Kubík.

Růžička: Čtyři body po téměř čtyřech letech

Čtyři body v jednom zápase Martin Růžička zaznamenal v této sezoně poprvé. Naposledy se takto na výsledku podílel 22. listopadu 2020, kdy Třinec prohrál v prodloužení 6:7 v Pardubicích.

„Je to skvělé, ale hlavní je, že se nám povedlo zápas vyhrát. Body potřebujeme, každý je důležitý. Proti Budějovicím o to více, že nejsou bodově od nás daleko. Samozřejmě jsem ale rád, že mi to tak povedlo,“ zvolil Růžička svou tradiční formu sebehodnocení. „Přece se nebudu chválit,“ pousmál se.

Čtyřbodovým zápisem se Růžička dostal do čela kanadského bodování extraligy před libereckého Tomáše Filippiho (oba mají 41 bodů, Růžička ale o gól více – pozn. aut.). „Tohle já neřeším. Cítím se v pohodě a snažím se pomoct týmu. Jsem rád, že to teď funguje. V některých zápasech se cítím lépe, v některých hůř. Zrovna to teď tak nějak jde, ale neřekl bych, že bych se cítil nějak extra dobře. Spíš tak nějak pořád stejně,“ usmíval se útočník, jenž se podesáté v kariéře přehoupl přes čtyřicet bodů, což se před ním povedlo už jen zlínskému Petru Leškovi.

Krátce se vyjádřil i k nečekanému konci bývalého spoluhráče a třineckého trenéra Václava Varadi v Pardubicích. „Samozřejmě jsem byl překvapený. Jako asi každý. Úplně nevidím do hokeje v Pardubicích, sami musí vědět, co se tam děje, ale byl jsem překvapený. Nás tady nikdy neurážel,“ zmínil.

Reklama