Hlavní obsah

Sedlák o pajdání po zlomenině nártu, Varaďovi v Pardubicích či Rulíkovi u reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na květnovém světovém šampionátu patřil mezi nejlepší české hráče, jenže turnaj pro něj skončil už ve třetím zápase, když po zásahu pukem utrpěl zlomeninu kosti v nártu. Nyní už je 30letý hokejový útočník Lukáš Sedlák fit, s Pardubicemi se chystá na novou sezonu, kterou by rád zakončil účastí na domácím MS v Praze.

Noha ještě bolí, ale už mě nelimituje, říká Lukáš Sedlák. Osobní cíl do sezony? Dostat se na domácí MS Video: Sport.cz

 
Článek

Nárt už máte úplně zahojený?

Noha už je v pohodě, několik týdnů normálně trénuju. Sice to ještě není úplně na sto procent, když si to zmáčknu, pořád to trošku bolí. Nijak mě to ale nelimituje ve výkonech a trénování.

Jak vlastně probíhala léčba?

Měl jsem trošku štěstí, že se mi to přihodilo na konci sezony. Tak jako tak bych měl volno, takže jsem si čtyři týdny orazil. Nemohl jsem moc chodit, ani jsem se nechtěl pohybovat, takže jsem v podstatě jen seděl doma na gauči. Uklidňovalo mě, že kontrolní rentgeny a další vyšetření ukazovaly, že se všechno hojí dobře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista sezony Lukáš Sedlák během slavnostního vyhlášení ankety Hokejista sezony 2023

Když jste pak vyjel poprvé na led, proběhlo vše bez problémů?

Horší bylo spíš zase začít normálně chodit. Hned jak mi doktoři dali svolení, odhodil jsem berle. Jenže jsem tak nějak pajdal a nechodil přirozeně. Chvíli trvalo, než jsem si zvyknul.

Zvykat jste si musel i v Dynamu na nového trenéra. Jaký dojem na vás dělá Václav Varaďa?

Zatím výborný, nemůžu si na nic stěžovat. Potkali jsme se už dřív v létě na dvou soustředěních, teď už chodíme i na led. Všechno šlape dobře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sedlák během tréninku hokejové reprezentace.

Cítíte, jaký je v Pardubicích mezi lidmi hlad po hokeji? Už teď v létě bylo prodáno přes šest tisíc permanentek.

Zájem lidí pochopitelně vnímám, na sociálních sítích se to hodně řešilo. Jsem rád, že se náš hokej fanouškům v minulé sezoně líbil a věřím, že v té příští jim budeme dělat ještě větší radost. Máme nejlepší fanoušky v extralize, na každém domácím zápase je úžasná atmosféra, která nás žene dopředu.

Dynamo netají, že by chtělo titul. Vy osobně, máte zároveň motivaci v podobě domácího MS 2024?

Je to velké lákadlo a jeden z mých osobních cílů do sezony. Hlavně se chci ale soustředit na klubovou úroveň, abych každý zápas ukazoval dobrou výkonnost. Teprve ta mi pak může pomoct dostat se na mistrovství světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sedlák v dresu hokejové reprezentace.

Může být vaší malou výhodou, že kouč nároďák Radim Rulík vás ze společného angažmá v Pardubicích dobře zná?

Je dobře, že ho znám i jako člověka a vím, jakou komunikaci od něj můžu očekávat. A i s ohledem na herní systém by to pro mě mohlo být jednodušší, nemusel bych si na něj zvykat. Očekávám od národního týmu podobný útočný hokej, jaký jsme pod trenérem Rulíkem hráli v Pardubicích.

Vybavíte si, co jste dělal v letech 2004 a 2015, když se MS rovněž konalo v Česku?

Teď už hokej tolik neprožívám, jako když jsem byl mladší. To jsem se díval na všechny hokeje, které vysílala televize. Před devíti lety jsem se byl na pár zápasů podívat i přímo na stadionu.

Reklama