Hlavní obsah

Šéfe, to je pro vás. Fanoušci Olomouce se složili na Fürsta, ten ale z jejich peněz pokutu nezaplatí

Jedni jej mají za hulváta, který neumí ovládat emoce a svými vyjádřeními škodí celé extralize. Do této skupiny však nepatří fanoušci hokejové Olomouce, kteří se za Erika Fürsta postavili. Na generálního manažera klubu, který za své chování a vyjadřování po zápase s Plzní obdržel pokutu v úhrnné výši 85 tisíc korun, uspořádali sbírku. Ta vynesla přes 35 tisíc korun. Jak s ní Fürst naloží?

Foto: 'Stanislav Heloňa / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Generální manažer hokejové Olomouce Erik Fürst.

Článek

Fürst nejprve bezprostředně po utkání se Západočechy hraném 15. ledna vulgárně urážel hlavní rozhodčí Mrkvu s Cabákem, což oba zanesli do zápisu. Od disciplinární komise boss Hanáků vyfasoval 10tisícovou pokutu.

Dalších 75 tisíc korun pak musela Olomouc zaplatit z rozhodnutí ředitele extraligy Loukoty za Fürstova slova pro deník Sport den po zápase, kdy nevhodně komentoval práci zástupce APK LH v komisi rozhodčích ČSLH Vladimíra Pešiny a zvláště hrubým způsobem v osobní rovině urážlivými a ponižujícími výroky hodnotil výkon sudího Mrkvy.

S udělením pokut i s přístupem rozhodčích zásadně nesouhlasí fanoušci Kohoutů. „Podporujeme vyjádření pana Fürsta, který si jako jeden z mála dovolil něco říct. Proto jsme se rozhodli uspořádat sbírku, čímž jsme projevili podporu klubu a ukázali, že nám tato situace není lhostejná," uvedli v prohlášení Ultras MORA, kteří vybrali 35 235 korun.

Vybraná suma ale na částečné uhrazení pokuty nepůjde. „Moc si vážím podpory fanoušků. Ukazuje to jejich pozitivní postoj vůči našemu klubu. Nicméně pokutu jsme jako klub dostali za mé vyjádření a cítím se za ni plně zodpovědný. S pokutou jako takovou, a už vůbec ne s její výší, sice nesouhlasím, ale připadal bych si velice špatně, pokud by se na její úhradě podíleli naši skvělí fanoušci," nechal se slyšet Fürst.

„Řešení celé situace jde zcela za mnou. Přál bych si proto, aby vybraná částka putovala na podporu naší hokejové mládeže ve formě sportovního vybavení, a byl bych velmi rád, kdyby ho dětem následně předali přímo organizátoři této sbírky," dodal olomoucký šéf.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice