Hlavní obsah

Škůrek s Orsavou budou dál hrát v Olomouci

Obránce David Škůrek a útočník Jakub Orsava budou i nadále působit v extraligové Olomouci. Oba hráči podepsali na Hané nové, dlouhodobé smlouvy, klub o tom v úterý informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Tomáš Zohorna z Pardubic a David Škůrek z Olomouce.

Článek

"David Škůrek je olomoucký patriot se silným vztahem ke klubu. Také Kuba Orsava je z našeho regionu a po loňském příchodu k nám skvěle zapadl. Oba hráči patří k oporám našeho týmu a jsme rádi, že u nás budou působit několik dalších let," uvedl sportovní manažer Josef Podlaha.

Devětadvacetiletý Škůrek je rodák ze Šternberka, v Olomouci ale působí od mládežnických let. Extraligu za jiný klub nehrál a od roku 2016 je součástí základního kádru. V poslední sezoně odehrál za Hanáky včetně play off 48 zápasů, vstřelil dvě branky a přidal devět asistencí. Celkově má Škůrek, který podepsal smlouvu na další tři sezony, na kontě v nejvyšší soutěži 368 startů, 31 gólů a 60 přihrávek.

O tři roky starší Orsava přišel do Olomouce před rokem z Hradce Králové. V sezoně odehrál s ohledem na zdravotní problémy včetně play off jen 36 zápasů a připsal si 28 bodů (12+16). "Jsem tu doma a rodina je spokojená. Proto z mého pohledu nebylo co řešit a těším se na další roky v Olomouci," uvedl Orsava.

Zkušený útočník, který získal v roce 2011 extraligový titul s Třincem, podepsal v Olomouci smlouvu na další čtyři sezony. Šumperský rodák Orsava hrál extraligu vedle Třince, Olomouce a Hradce Králové i za Pardubice, Mladou Boleslav a Brno. V nejvyšší soutěži doposud odehrál 667 zápasů a nasbíral 326 bodů (169+157).

Reklama

Související témata: