Hlavní obsah

Snad jsme odčarovali domácí halu, oddechl si karlovarský kouč Stavjaňa

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů přepsali klubovou historii. Vyhráli v extralize pošesté v řadě, což se jim předtím nikdy nepodařilo. K tříbodovému zisku proti Litvínovu (6:3) je nasměrovaly skvěle zahrané přesilovky.

Článek

„Jsme rádi, že se nám povedlo protáhnout vítěznou sérii. A snad jsme odčarovali i domácí halu, kde se nám předtím moc nedařilo. Navzdory výsledku to nebyl snadný zápas. Litvínov dlouho vzdoroval, ale v závěru se naši hráči zklidnili a dovedli utkání k celkem jasnému konci,“ hodnotil karlovarský trenér Antonín Stavjaňa.

„Jako hráč si pamatuji, že jsme se Zlínem nebo Vsetínem v jeho mistrovské éře vyhráli hodně přes deset zápasů za sebou. Z pozice trenéra jsem loni zažil dlouhou vítěznou šňůru se Slovanem Bratislava, takže bych z karlovarské bilance nedělal vědu. Cením si ale čtyř vítězství venku, na kterou jsme navázali v neděli proti Mladé Boleslavi a nyní proti Litvínovu,“ pokračoval kouč Západočechů. „Věřím tomu, že pokud nebudeme pod stresem, jsme schopni uhrát další příznivé výsledky,“ uvažoval Stavjaňa.

D. Hruška dal už šest gólů

Klíčový čtvrtý karlovarský gól vstřelil kanonýr David Hruška. „Byl to docela divoký zápas, místy přestřelka. Několikrát jsme vedli o dvě branky, soupeř snížil na rozdíl jediné. Nehráli jsme zrovna ideálně směrem do obrany, ale zase jsme si to vynahradili střelecky,“ líčil zkušený útočník, který má na svém kontě v sezóně už šest přesných tref. Ta do litvínovské sítě byla dost kuriózní. „Chtěl jsem poslat puk z rohu před brankoviště, ale nakonec skončil v síti,“ popsal střelec. „Mám hodně prostoru na ledě a tím se dostávám i do šancí. Vím, že se góly ode mne čekají a jsem rád za každý z nich. Hlavní jsou ale týmové výsledky dodal Hruška.

První gól v sezóně zaznamenal útočník František Skladaný, který byl v létě skoro na odchodu z Varů, ale nakonec se do kádru vrátil. „Měl jsem měsíční individuální plán, naskočil jsem do týmu znovu ve druhém kole a postupně jsem se propracoval až do základní sestavy. Proti Litvínovu jsem asi podal svůj nejlepší výkon v sezóně a věřím, že se mohu ještě zlepšovat.“

Zatímco Vary prožívají úspěšné období, rozpaky panují v litvínovském klubu. Tým venku v sezóně ještě nebodoval. „Hráče jsem upozorňoval, že Vary jsou ve formě a musíme se vyvarovat faulů. Nevzali si to však k srdci. Byli jsme zbytečně vylučovaní, v oslabení jsme dostali pět gólů a zápas jsme si prohráli sami,“ dával najevo zklamání trenér Robert Reichel a už přemýšlel o příštím zápase doma s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata: