Hlavní obsah

Šok v Třinci! Mistr nedal gól Motoru. Asi jsme hodně lidem pokazili tikety, smál se gólman Hrachovina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení hned na úvod. Obhájce mistrovské trofeje Třinec podlehl v úvodním kole doma českobudějovickému Motoru nečekaně 0:2. O vítěznou trefu se už ve 2. minutě utkání postaral extraligový debutant Mikuláš Hovorka. České Budějovice zvítězily na ledě Ocelářů poprvé od října 2011.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

„Asi jsme hodně lidem pokazili tikety," smál se nepřekonaný Dominik Hrachovina, který pochytal čtyřiačtyřicet střel domácích. „Nenudil jsem se. Tady se člověk nenudí nikdy, je to tu jak na kolotoči občas. Ale zvládli jsme to skvěle. S nulou vyhrát, to je asi to poslední, co jsme čekali. Tři body jsou pro nás super, snad takto budeme pokračovat. A doufejme, že první vyhrání z kapsy nevyhání," prohodil Hrachovina.

Čisté konto hned v prvním zápase sezony nijak nepřeceňoval. „To je jedno. Možná bych byl radši, kdybychom jeden gól dostali, abychom nebyli na kopečku. Sezona je dlouhá, hlavní je výhra. Jedno jestli 7:6. Potvrdili jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv, když budeme bojovat," řekl gólman Motoru.

V Třinci před úvodním zápasem sezony vyvěsili pod střechu haly čtvrtou vlajku s vyobrazeným pohárem pro extraligového mistra, byla to ale ve Slezsku jediná radostná událost pátečního hokejového podvečera. „Je to velké zklamání, připravovali jsme se, ale špatně jsme do utkání vstoupili. Domi (Hrachovina) chytal dobře, bylo těžké mu dát góla," soukal ze sebe útočník Daniel Voženílek, ještě na jaře hráč Českých Budějovic.

„Měli jsme převahu, ale to nestačí. V Motoru jsem působil, pár takových zápasů pamatuju, že měl soupeř více ze hry. Ale hokej se hraje na góly, a ty jsme nedali," krčil rameny Voženílek.

„Nevyšla nám první třetina. Nepodali jsme v ní výkon, na který jsme zvyklí. Už jsem si v hokeji něco proskákal, musím se s tím poprat. Mám kolem sebe zkušený a výborný tým spolupracovníků a hráčů. Věřím, že to všichni zvládneme," vykládal po pokažené premiéře v Třinci trenér Zdeněk Moták.

Tomu před začátkem utkání nečekaně vypadl kvůli klubem nespecifikovanému zranění v horní části těla ze sestavy kapitán Petr Vrána. „Nejsem lékař, a tak nebudu hodnotit, na jak dlouho to vypadá. Zatím prognózy nejsou úplně příznivé," pokrčil rameny Moták.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec