Hlavní obsah

Sparta srovnala sérii s Vítkovicemi, Přikryl vychytal nulu

OSTRAVA

Pouze dva góly stačily hokejistům Sparty Praha ke srovnání čtvrtfinálové série s Vítkovicemi. V polovině zápasu překonal domácího brankáře Štěpánka z dorážky Jakub Koreis, v samotném závěru uzavřel střelou do prázdné branky na 2:0 Martin Ručinský. Sparta tak srovnala sérii na 1:1 na zápasy a v dalších dvou dějstvích bude mít na své straně výhodu domácího prostředí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický gólman Jakub Štěpánek v permanenci.

Článek

Zápas začali aktivněji domácí. Gólman Sparty Přikryl hřbetem lapačky vyrazil dělovku Štefanky, pak úspěšně zasáhl i proti Burgerově ráně z pravé strany. Práci měl ale i Štěpánek na druhé straně, jehož zblízka ohrožoval Netík. Největší šanci v první třetině měl ale Svačina, který se v 18. minutě přehnal u levého mantinelu kolem Vykoukala, těsně před zakončením byl však falulován Hromasem.

Neuvěřitelnou minelu vyrobil na začátku druhé části hostující obránce Cunik, když mu před brankou při rozehrávce sjel puk a před Přikrylem se objevil úplně volný Hruška. Autor hattricku v předchozím zápase ale tentokrát neskóroval. Za další dvě minuty byl před brankářem Sparty zcela osamocen i Štefanka, také zazmatkoval.

Aktivity se tak ujali hosté. Netíka ještě při slibné příležitosti fauloval Jurečka a v následné přesilovce zazvonila při střele Gulaše z dorážky jen konstrukce branky, ale 31. minutě hosté otevřeli skóre. Hrdelovu střelu ještě Štěpánek zvládl vyrazit, ale na dorážku nekrytého Koreise už nestačil.

Ve třetí části Vítkovice zvýšily obrátky, ale jejich nápor neustále narážel a spolehlivého Přikryla v brance. Zkušený gólman zlikvidoval příležitost Krenželoka a pak se v brankovišti zaskvěl i v oslabení. Střelu Vrány zprava odrazil se štěstím držadlem hole a nepřišel si na něj ani dotírající Burger na druhé straně.

Udeřit ale mohla podruhé Sparta. Čtyři minuty před koncem zastavila dělovku Gulašiho z dálky až tyčka Štěpánkovy branky. O chvíli později už zazářil i vítkovický gólman, když betonem vykopl velkou šanci Langhammera. V samém závěru ale při power play Vítkovic ujel Ručinský a uzavřel skóre na konečných 0:2.

Česká pojišťovna play-off hokejové O2 extraligy - čtvrtfinále
HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Koreis (Hrdel, Hanzlík), 59. Ručinský. Rozhodčí: Šindler, Hradil - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Krenželok - Kvapil, Štefanka, Treille - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Szturc, Vrána, Plášek. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Kratěna, Broš, Hromas - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata: