Hlavní obsah

Stopka pro plzeňského Houdka. Opakovaně se snažil udeřit soupeře pěstí do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stopku na dva zápasy obdržel od předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka plzeňský hokejista Michal Houdek. Dvaadvacetiletý obránce v úterním zápase 5. kola v přerušené hře několikrát udeřil pěstí do obličeje obránce Energie Tomáše Havlína, za což od rozhodčích vyfasoval devět vteřin před koncem třetí třetiny trest ve hře za bitku.

Foto: hcplzen.cz

Obránce Plzně Michal Houdek.

Článek

„Michal Houdek vyvolal kontakt s protihráčem, který nejevil zájem se do konfliktu zapojovat. Hráč v ataku pokračoval i přesto, že byl rozhodčími vyzván, aby svého jednání zanechal. Naopak, opakovaně se snažil udeřit protihráče pěstí bez rukavice do oblasti hlavy, i když se mu v tom rozhodčí pokusil zabránit," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Houdek kvůli trestu ve hře nemohl nastoupit už ve čtvrtečním duelu na ledě Liberce, Plzni bude chybět i v neděli proti Kometě Brno. Do sestavy se může vrátit až příští pátek v zápase na Kladně.

Reklama