Hlavní obsah

Tohle v Česku nosit nemůžu. Švéd skrývá svoji minulost, aby nenarušil Jágrovo vlastnictví

Další zajímavou posilu získalo před startem sezony hokejové Kladno, které přivedlo 27letého švédského forvarda Adama Brodeckého. Stockholmský rodák se na angažmá v české extralize těší, nicméně jsou věci, kterých se vzhledem k osobě majitele kladenského klubu bude muset vzdát.

Foto: Malmö Redhawks

Adam Brodecki nosil v Malmö číslo 68. Na to musí v Kladně zapomenout.

Článek

Švédským novinářům neunikl fakt, že Brodecki nastupoval v dresu Malmö s číslem 68, které však má na Kladně a vlastně i v celém Česku zřejmě navždy v majetku hrající majitel Jaromír Jágr.

„Asi by mě vůbec ani nenapadlo tam přijít s myšlenkou, že bych tohle číslo mohl nosit. Vlastně doufám, že tam ani nevědí o tom, že jsem ho měl," přiznal Brodecki v rozhovoru pro švédský list Expressen.

Měnit číslo musel už v Malmö, kde nemohl mít na zádech oblíbenou dvaadvacítku, a tak si vybral 68.

V minulé sezoně si odskočil do finského Jyväskylä, kde nasbíral 28 bodů v 52 zápasech, nyní se však už upíná na příchod do Česka.

„Dnes podepíšu papíry a zítra už tam vyrazím. Myslím, že to bude velká zábava, žít a hrát v České republice. Nejspíš zažiju úplně jinou kulturu. Navíc budu blízko Praze, takže mě ani mimo led nečeká žádná nuda. Už se těším," pokračoval Brodecki.

Reportér Expressenu se ho pochopitelně zeptal, zda ví, že jde do klubu Jaromíra Jágra. „Ano, ano, vím to. Osobně jsem s ním ale ještě nemluvil. Všechno domlouval můj agent s jeho lidmi. Ale napište, že to byl Jágr, kdo mě naverboval. To bude vypadat dobře," vtipkoval forvard.

„Na číslo 68 samozřejmě musím zapomenout. Už ve Finsku mě upozornil můj tehdejší spoluhráč Jan Ščotka, že mám 68 pořád na bruslích. Bylo mi jasné, že s tímhle do Česka nemůžu. Je to jako jít do NHL s číslem 99 (číslo Waynea Gretzkého, pozn. aut.). To se nestane," ujišťoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rytíři Kladno (@rytirikladno)

A prozradil, že u Rytířů bude nosit na zádech 71, což je rok narození jeho matky.

Dobře také ví, že Kladno v poslední sezoně bojovalo o záchranu, rád by tak přispěl k tomu, aby se tým pohyboval ve vyšších patrech tabulky.

„Poslední sezona byla pro ně těžká. Teď ale posílili a chtějí bojovat o play off. Moc se těším, až za ně budu hrát," dodal Brodecki.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín