Hlavní obsah

Třesk v Dynamu! Pardubice odvolaly trenéry i Rolinka. Přijde Gross?

Chtěly medaili a veřejně to přiznávaly. O to větším neúspěchem pak pro hokejové Pardubice bylo, že skončily už v pěti zápasech ve čtvrtfinále proti Českým Budějovicím. Dva dny po vyřazení vedení Dynama oznámilo, že odvolalo hlavního trenéra Richarda Krále, jeho asistenty Davida Havíře s Petrem Sýkorou i manažera týmu Tomáše Rolinka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Richard Král už Pardubice nepovede.

Článek

„Chci poděkovat Richardu Královi a jeho asistentům za práci, kterou odvedli. Posunuli tým dvakrát po sobě do čtvrtfinále, urazili kus cesty. Dynamo teď potřebuje další impuls, aby v příštích sezonách bojovalo o medaile," říká majitel klubu Petr Dědek.

Složení nového realizačního týmu chce vedení Východočechů oznámit v nejbližších dnech. Královým nástupcem by se mohl stát Pavel Gross. Třiapadesátiletý český trenér, který má i německé občanství, byl na začátku tohoto týdne po čtyřech letech odvolán od týmu Mannheimu, který v roce 2019 dovedl k titulu v německé nejvyšší soutěži.

Bývalý útočník Sparty žije v Německu od roku 1990 a udělal si tam velké trenérské jméno. Před Mannheimem vedl jako hlavní kouč Wolfsburg, coby asistent působil i ve Frankfurtu a v týmu Berlín Capitals.

V březnu Gross odmítl nabídku české reprezentace stát se jedním z asistentů hlavního kouče Kariho Jalonena s tím, že chce dál pracovat na klubové úrovni.

Jednapadesátiletý rodák z Pardubic Král převzal Dynamo v listopadu 2020 po Milanu Razýmovi. V první sezoně klub dovedl přes předkolo s Karlovými Vary do čtvrtfinále, v němž ale neuhrál proti Mladé Boleslavi jedinou výhru.

Letos Pardubice po sérii osmi proher v závěru v základní části přišly o přímý postup do čtvrtfinále, následně znovu vyřadily Energii v předkole. Opět ale přišla stopka ve čtvrtfinále, tentokrát od Motoru (1:4 na zápasy).

„Cílem byla medaile, to jsme nesplnili. Musíme přidat. Příští rok slavíme sto let klubu a náš cíl bude více než čtyřka. Změny přijdou," napsal Dědek na svém Twitteru už v pondělí, krátce po vyřazení.

V rozhovoru v pořadu Hokej den poté v České televizi Dědek oznámil, že v týmu po sezoně skončí kanadský útočník Anthony Camara. Druhý nejlepší střelec týmu v základní části se v play off neprosadil.

„Anthony Camara je koncový hráč. Začátek sezony měl velmi špatný, potom se chytil. Samozřejmě jsme byli zklamaní z jeho prohřešků, faulů, dvakrát trestaný (předsedou disciplinární komise) Viktorem Ujčíkem. V play off to bylo velké zklamání, vůbec nepomohl a tento hráč u nás nemůže pokračovat. Pro tým je to špatně," uvedl na adresu hokejisty, který v Dynamu v lednu podepsal dvouletou smlouvu.

Reklama

Související témata: