Hlavní obsah

Sparta má druhou výhru. Senzační obrat Jihočechů, Dynamo na kolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Druhými zápasy pokračovaly série čtvrtfinále hokejové Tipsport extraligy. České Budějovice po neuvěřitelném závěru porazily Pardubice 3:2 a v sérii se tak ujaly vedení 2:0 na zápasy. Stejným poměrem vede na zápasy i Sparta, která ve druhém čtvrtfinálovém utkání porazila Liberec také 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují vítězství 3:2 během druhého utkání čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Pardubice vstoupily do druhého čtvrtfinálového duelu na ledě Českých Budějovic lépe než v pondělí, když je do vedení poslal v 16. minutě Vála. Druhá třetina nabídla řadu vypjatých momentů i bitek, ale především druhou branku Dynama, o kterou se postaral v 27. minutě z přesilové hry rychlou střelou Říčka. Domácí vrátil do hry o čtyři minuty později Holec, který překonal Frodla a snížil na jednobrankový rozdíl.

Obrovské drama však přinesla závěrečná třetina. Jihočeši ve snaze srovnat krok odvolali v závěru utkání Hrachovinu a 41 sekund před koncem srovnal skóre Hanzl. Ani to ale nebylo vše. Šokované Dynamo dorazil devět sekund před koncem Pech a Motor tak oslavil vzhledem k průběhu utkání senzační výhru 3:2.

Sparta má také druhou výhru

První třetina nabídla v pražské O2 areně gólové hody. Nejprve se za hostující Tygry prosadil Šmíd, Sparta ale nalezla rychlou odpověď a třemi góly šla do trháku, prosadili se Sobotka, Němeček a Tomášek. Za hosty v závěru snížil ještě Vlach.

V druhém ani třetím dějství už branky ale nepadaly ani na jednu stranu. V závěrečné třetině se sice stupňovala liberecká snaha o vyrovnání, ani hra bez brankáře ale kýženou trefu nepřinesla, a duel tak skončil 3:2 pro Spartu. Pražané vedou 2:0 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 2. zápasy:
České Budějovice - Pardubice 3:2
Branky:  32. Holec, 60. Hanzl, 60. Pech - 16. Vála, 27. Říčka
Stav série: 2:0.
Sparta - Liberec 3:2
Branky: 9. Sobotka, 13. Němeček, 15. Tomášek - 8. Šmíd, 17. Vlach
Stav série: 2:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.