Hlavní obsah

Třinec pod palbou! Buček? Je mi z vás špatně, napsal Koreis. Bych blil, přisadil si Hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovskou vlnu nevole vyvolala mezi převážnou většinou třineckých fanoušků i některými hokejovými experty zpráva, že k Ocelářům má namířeno slovenský útočník Samuel Buček, který před třemi týdny skončil v ruském Nižněkamsku, kam se vydal v srpnu necelý půlrok po rozpoutání války na Ukrajině.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Samuel Buček ještě v dresu Nitry.

Článek

„Je mi z vás špatně, Oceláři," napsal stručně na svém twitterovém účtu bývalý extraligový hokejista a dnes hokejový expert O2 TV Jakub Koreis.

„Bych blil," přidal se s dalším vzkazem trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina a ke tvému tweetu připojil palec dolů.

Bučeka přitom v květnu oznámil Seatlle jako svou první posilu a na farmě měl zabojovat výhledově o místo v prvním týmu v NHL. Jenže 23letý útočník, který v minulé sezoně kraloval ve slovenské extralize tabulce střelců i produktivity nejen v základní části, ale i následně v play off, nakonec dal zámoří sbohem a podepsal Nižněkamsku.

V něm se dlouho neohřál a kufry si balil už po šesti zápasech, v nichž nebodoval a jen jednou se jeho zápasový icetime dostal nad deset minut.

„Mrzí mě, že momentálně žijeme ve velmi těžké době, ale navzdory tomu jsem se rozhodl jít do KHL, která vždy byla a bude top evropskou ligou. Bohužel, někdy se věci nevyvíjejí tak, jak si přejeme, a na svou šanci ukázat se v KHL si ještě musím chvilku počkat. Stále jsem mladý a všechno mám před sebou," uvedl Buček na svých sociálních sítích jen pár dní po svém konci v Neftěchimiku.

„Jestli vás opravdu zajímá, co se stalo, je potřeba se podívat na můj ice time za všechny zápasy a sami pochopíte, že jsem nedostal dostatek prostoru ukázat svoje kvality. Navzdory tomu to pro mě byla obrovská zkušenost a toho rozhodnutí nelituju," dodal.

Nyní by si měl nitranský odchovanec poprvé vyzkoušet českou extraligu, byť Třinec jeho angažování zatím oficiálně nepotvrdil.

Reklama