Hlavní obsah

Útočník Kohout cítil, že potřebuje změnu. Pro Kometu se rozhodl hlavně kvůli fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cítil, že už potřeboval v rámci hokejové extraligy změnu. Útočník Martin Kohout přestoupil po třináctiletém působení v Karlových Varech do brněnské Komety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Kohout ještě v dresu Karlových Varů.

Článek

„Za Energii jsem nastupoval už od mládežnických kategorií. Dlouho jsem tam byl spokojený. V uplynulé sezoně jsem ale měl pocit, že už tak trochu stagnuju. Až ke konci jsem se zlepšil gólově a v počtu asistencí. Zdálo se mi, že mně už angažmá ve Varech nemá moc co víc dát. Takže jsem se rozhodl pro odchod. Nejen proto, že mně vypršela smlouva," svěřil se osmadvacetiletý forvard.

Kohout prozradil, že mohl vybírat z více nabídek. Ta brněnská se mu zamlouvala nejvíc. „Vždycky jsem snil o tom, že jednou obleču dres Komety. Hlavně kvůli fanouškům. Pokaždé mě fascinovalo, jakou atmosféru dokážou při extraligových zápasech vytvořit. A taky mě do Brna přivedlo to, že se Kometa netají mnohem vyššími ambicemi, než mají obvykle Vary. Věřím, že jsem se rozhodl dobře," přemítá. Podle něj naopak nehrálo při změně působiště významnou roli to, že pochází z Valašska.

Kohout připustil, že napoprvé vstupoval do brněnské kabiny poněkud rozechvělý. „Těšil jsem se, avšak zároveň jsem byl rád, že jsme z Varů dorazili ve dvou," připomněl i příchod brankářského parťáka Štěpána Lukeše. Hned ovšem zjistil, že žádná nervozita nebyla na místě. „Rychle ze mě spadla. Noví spoluhráči nás přijali skvěle. Řadu z nich jsem samozřejmě už z dřívějška znal," líčí.

V novém prostředí je prozatím nadšený. „Všechno probíhá, jak má," nevadí Kohoutovi ani náročná fyzická příprava, která hokejisty Komety čeká až do prvního červencového pátku.

Zatím netuší, jakou roli mu brněnští trenéři v mužstvu přidělí. „Ať bude jakákoliv, budu se snažit dělat maximum, abych týmu co nejvíc pomohl. Chci přispět ze všech sil k tomu, abychom v extralize dosáhli s Kometou na nějaký výrazný úspěch," netají.

Kohout přiznává, že zápasy proti Energii pro něj budou v příští sezoně zřejmě dost speciální. „Hlavně ve Varech, kde mám hodně kamarádů a známých. Asi tam budou nějaké emoce. Udělám ale pochopitelně maximum pro vítězství Brna," má jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články