Hlavní obsah

Ve Spartě zažil fiasko, teď má účastník tří MS šanci na restart kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když loni v létě po sedmi sezonách v zámoří přicházel do Sparty, měl se stát jednou z hvězd hokejové extraligy. Jenže osmadvacetiletý útočník Dominik Simon i vinou osobních problémů a zranění zažil v pražském klubu fiasko a v květnu s ním byl předčasně ukončen původně dvouletý podepsaný kontrakt. Nyní se před účastníkem tří MS rýsuje šance na restart uvadající hokejové kariéry. V Českých Budějovicích...

Foto: Banes Motor České Budějovice, https://hcmotor.cz/

Dominik Simon se pokusí získat místo v Českých Budějovicích.

Článek

Simon, jenž má za svou kariéru přes 260 zápasů v NHL za Pittsburgh, Calgary nebo Anaheim, se zapojil do přípravy Motoru na nadcházející sezonu.

„Dominik Simon se i díky velmi dobrým vztahům s trenérským týmem objevil v přípravě českobudějovického mužstva," připomínají oficiální stránky klubu osobu nového hlavního kouče klubu Ladislava Čiháka, pod kterým Simon nastupoval v sezoně 201/15 v Plzni.

„Simonovo případné trvalé angažmá na jihu Čech může být otázkou jednání v následujících týdnech, během nichž se bude s týmem připravovat a které ukážou, jak bude jeho budoucnost vypadat," dodávají České Budějovice.

Foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

Dominik Simon ještě ve sparťanském...

Simon v uplynulé sezoně odehrál za Spartu pouhých 22 zápasů, v nichž zaznamenal dva góly a asistenci. Naposledy v extralize nastoupil 11. prosince.

Na odchodu z Motoru je naopak jiný forvard Zdeněk Doležal, který se nezapojil do přípravy týmu. Odpoledne ho pak jako svou posilu oznámil prvoligový Prostějov.

Třicetiletý Doležal strávil v Motoru posledních pět sezon a v roce 2020 mu výrazně pomohl k postupu do extraligy. Celkem za Jihočechy odehrál (v extralize i Chance lize) 213 zápasů a nasázel 77 gólů. Poslední sezonu mu ale nevyšla, ve 30 duelech zapsal pouhé čtyři trefy a dvě asistence, na hostování v Hradci Králové za osm utkání nebodoval.

Reklama

Související témata: