Hlavní obsah

Vítěz bodování? Adeptů je letos hodně, shodují se hráči. Bartošákův tip překvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letošní hokejová extraliga by měla být nejlepší za několik let. Vyrovnaný byl měl být také boj o krále produktivity. V odpovědích hráčů i trenérů všech klubů nejčastěji padá jméno Lukáše Sedláka. Všichni se ale shodují na tom, že favoritů bude v novém ročníku hned několik. Třeba i Oliver Okuliar, což byl tip jeho spoluhráče z Hradce Králové Patrika Bartošáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Hradec Králové, zákrok brankáře BartošákaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Lukáše Sedláka jmenuje výslovně jako jednoho z favoritů 17 z 28 respondentů napříč všemi kluby hokejové extraligy. Další jedinci o něm v odpovědích hovoří nepřímo. „Nevím, jestli vyhraje bodování, ale bude nejlepším hráčem sezony. Je to unikátní hráč,“ uvedl například liberecký trenér Filip Pešán.

Sedlák byl loni vyhlášen nejlepším hráčem extraligy. Vysloužil si také pozvánku na světový šampionát, kde se ale zranil a jeho ztráta byla pro národní tým citelná. V loňské sezoně posbíral pardubický útočník 27 bodů (15+12) ve 24 zápasech. Kdyby odehrál celý ročník, bezpochyby by atakoval vítěze kanadského bodování Martina Růžičku (51 bodů).

Sedláka za největšího favorita považují i sázkové kanceláře, které na jeho vítězství v produktivitě vypsaly nejnižší kurz (6:1). Jeho hlavním vyzyvatelem by se měl stát Filip Chlapík (8:1), který se ze Švýcarska vrátil do Sparty. Ten předloni ovládl produktivitu s náskokem 13 bodů (celkem jich měl 70) na druhého Lukáše Pecha.

„Má za sebou povedenou sezonu ve Švýcarsku a chce se zlepšovat. Věřím, že bude přínosem pro náš tým,“ komentoval svůj tip obránce Sparty Michal Kempný.

Do širšího okruhu favoritů jmenovali hráči také Martina Růžičku, Ondřeje Kašeho, Petera Muellera či Milana Gulaše. Pouze jednou ale zaznělo jméno Olivera Okuliara z Hradce Králové, kterého nominoval jeho spoluhráč Patrik Bartošák.

„Mohl by být nahoře, ne-li na té nejvyšší příčce. Je šikovný, má dobrou střelu, zatím vypadá fantasticky. Bude jedním z našich tahounů,“ vysvětloval Bartošák.

Reklama