Hlavní obsah

Vítězný gól i steh na čele. Výhru nad Spartou si budu pamatovat, smál se třinecký Krenželok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absence několika olympioniků na obou stranách na úspěšnosti týmů v tomto extraligovém ročníku nezměnila vůbec nic. Třinci scházelo pět reprezentantů, Spartě tři, včetně nedávné podepsaného Davida Tomáška. Z bodů se ale stejně jako ve třech předchozích utkáních v sezoně radovali Oceláři, kteří Pražany porazili 4:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují ze čtvrtého gólu v duelu se Spartou.

Článek

Absence tří elitních beků Davida Musila, Tomáše Kundrátka a Martina Marinčina v sestavě Třince znát nebyla. Stejně jako slovenských útočníků Marka Daňa a Miloše Romana. Zaskočili hráči farmářského Frýdku-Místku a k vítězství nad Spartou přispěli i bodově. Premiérový gól ve třetím utkání za Třinec vstřelil obránce Daniel Krenželok s pomocí první extraligové přihrávky Jakuba Tepera. „Vnímáme tohle období jako velkou šanci, která se nenaskytne každý den. Na ledě necháme všechno," svěřoval se autor vítězné branky Krenželok.

Třinec o výhře nad Spartou rozhodl třemi góly ve druhé třetině. „Hráli jsme zodpovědně, dobře v defenzivě a využili jsme šance, co jsme měli. Mohli jsme přidat o pár gólů navíc, ale využili jsme, co jsme měli. První gól nás nakopl k super výkonu. Myslím, že jsme odehráli super zápas odzadu. A když tam měli nějakou šanci, tak nás Ondra (Kacetl) podržel," popisoval 24letý obránce.

V dresu Třince nastoupil Krenželok teprve potřetí v kariéře, v extralize ale žádným nováčkem není. Přes sto čtyřicet utkání zvládl ještě v dresu Vítkovic a Komety Brno. Vítězný gól ale mohl oslavit premiérově.

„Kovy (Ondřej Kovařčík) mě tam super našel kousek od u mantinelu. Trochu překvapivě jsem měl volnou cestu až skoro do brány, tak jsem zkusil vystřelit k tyči. A přestože to šlo trochu doprostřed, propadlo to do branky. Asi tu situaci nerozebrali moc dobře, což mi ale nevadí" radoval se po třetí extraligové brance kariéry.

Mladý bek, který poslední dvě sezony nastupuje převážně v první lize, si z utkání kromě rozhodující branky odnesl i krvavý šrám na čele. „Šel jsem do souboje, protihráč spadl a já letěl přes něj přímo na hranu mantinelu. Teď tam mám jeden steh. Tenhle zápas si budu pamatovat," usmíval se Krenželok.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín