Hlavní obsah

Vítkovice věří v účinek legálního léku. Historická otočka už není tak nereálná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiálně za sebou v semifinále mají šest duelů, jenže v celkem čtyřech prodlouženích odehráli hokejisté Vítkovic s Hradcem Králové dalších 140 minut, tedy více než dva zápasy. V sobotní finální sedmé bitvě tak může rozhodovat, kdo vydoluje víc zbytků sil.

Extraliga bude mít jednoho nečekaného finalistu. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Pořád jich máme spoustu. Kluci jsou výborně kondičně připravení," hlásí kouč Ostravanů Miloš Holaň. Čtvrteční vydřený triumf v historicky nejdelším extraligovém duelu je pro jeho tým obrovským impulsem.

„Dostali jsme tím legální lék na obnovu sil. Jednu historii už jsme rekordně dlouhým utkáním přepsali, teď se budeme snažit o přepsání té druhé," připomíná Holaň, že v tuzemském play off se ještě nikomu nepodařilo otočit sérii ze stavu 0:3 na zápasy.

„Vítkovice jsou teď favoritem série, my se je ale pokusíme zaskočit," slibuje trenér Mountfieldu Tomáš Martinec po třech porážkách v řadě. „Teď se ukáže charakter týmu, jak se dokážeme semknout a vytěsnit poslední prohry z hlavy," doplnil.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Fridrich z Vítkovic, Michael Gaspar z Hradce Králové, Graeme McCormack z Hradce Králové a Petr Chlán z Vítkovic v názorové výměně u mantinelu.

Hradecký kapitán Radek Smoleňák odmítá úvahy, že by Východočeši byli psychicky dole. „To je blbost. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme výhru od finále, vezmeme to. Snad Vítkovicím zkazíme mejdan," doufá 36letý útočník, že Hradec se na třetí pokus dočká premiérového postupu do finále.

Kdo zvládne sedmý zápas a postoupí do finále extraligy?
Vítkovice
72,7 %
Hradec Králové
27,3 %
Celkem hlasovalo 2360 čtenářů.

Reklama