Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 2:3 SNVítkovicím se zdařil obrat, zisk si připsaly podvanácté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kousal 1 : 0
15. Poulíček 2 : 0
28. Polák 2 : 1
50. Plášil 2 : 2
65. Marosz (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli duel 35. extraligového kola na ledě třetích Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech. Ostravané bodovali podvanácté za sebou, přestože prohráli první třetinu 0:2. V dramatické koncovce nakonec překlopili zápas na svou stranu i díky tomu, že proměnili tři ze čtyř nájezdů. Vítězný gól dal útočník Rostislav Marosz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vítkovická radost v Pardubicích.

Článek

Východočeši si dvougólový náskok vytvořili již v první části. Domácí vedli od osmé minuty, kdy rychlý brejk vyřešil Kousal, jemuž Mikuš vrátil přihrávku a útočník Dynama otevřel skóre. O chvíli později střílel Blümel, ale vítkovický gólman Stezka byl připraven.

Na druhé straně zase Krenželok nepřekonal brankáře Kloučka, jenž v minulých dnech podepsal v Pardubicích novou víceletou smlouvu. V 15. minutě zvýšil náskok Dynama Poulíček, kterého přihrávkou od mantinelu našel Košťálek. Hosté mohli korigovat po střele Fridricha, jenže Klouček nakonec puk udržel před brankovou čárou.

Vítkovičtí toužili s nepříznivým stavem něco udělat a bylo to vidět. Jedno z pardubických zaváhání mohl potrestat Fridrich, jenž se nacpal před Kloučka, ale ještě neskóroval. Až ve 28. minutě se to povedlo kapitánu Polákovi, když po předchozí střele Bukartse dokázal dopravit puk do pardubické branky.

Tlak a nepříjemný závar si pak vytvořil druhý pardubický útok. Říčka hledal Ciencialu, který ještě vracel na Poulíčka před branku, ale stav se neměnil. Na opačné straně to zblízka zkoušeli Lakatoš s Hruškou, jenže vyrovnání nepřipravili. Hosté pak hráli první početní výhodu zápasu, v níž ujeli Pardubičtí, ale střelu Blümela vyrazil gólman Stezka.

Ve třetí třetině nejprve nevyužily oba týmy přesilovku. Během té vítkovické se prokličkoval před Kloučka Flick, ale pardubický brankář puk vytěsnil mimo. V 50. minutě nejprve domácí nedokázali zakončit v jedné z akcí a z protiútoku trestal tým z Ostravy, když do branky dotlačil puk obránce Plášil. V další šanci hostů mířil Hruška vedle, Vítkovičtí pak nevyužili další přesilovku. Během ní naopak získal puk pardubický Anděl, ale zakončení před Stezkou mu ztížili protihráči. Za stavu 2:2 se šlo do prodloužení.

Největší příležitosti v něm měli Hecl a Robertson, vítkovický gólman Stezka v obou případech puk vyrazil. Za hosty to zkoušel sám Lakatoš, na druhé straně ještě střílel Blümel. Rozhodly však až samostatné nájezdy. V nich uspěl za Pardubice jen Paulovič, v dresu Vítkovic naopak nájezd proměnili Lakatoš, Marosz a Flick.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. R. Kousal (J. Mikuš), 15. Poulíček (Košťálek, Říčka) - 28. R. Polák (Roberts Bukarts), 50. Plášil (Lakatoš, J. Hruška), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Robertson, J. Kolář, J. Zdráhal - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, Poulíček, Říčka - Blümel, Paulovič, Hecl - O. Rohlík, O. Roman, Anděl. Trenér: R. Král.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, P. Koch, Gewiese - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Lindberg, Dej - M. Kalus, Flick, Marosz - Fridrich, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Třinec - Pardubice 1 : 1 15. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články