Hlavní obsah

Vítkovické kouzlo? S příchodem Lakatoše se zvedla naše produktivita, tvrdí Hruška

Čtyři využité přesilovky nasměrovaly hokejisty Vítkovic k vítězství 5:3 nad Olomoucí. U všech branek byl na ledě útočník Jan Hruška, který však o svůj gól nakonec po dodatečném přezkoumání přišel.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš, Roberts Bukarts, Lukáš Krenželok a Jan Hruška z Vítkovic slaví gól.

Článek

I bez kanadského bodu byl Hruška jako člen speciálního týmu u všech důležitých momentů. Vítkovice si v utkání proti Kohoutům čtyřikrát pomohly gólem z přesilové hry.

"Konečně jsme sehráli přesilovky tak, jak jsme chtěli. Dali jsme z nich dost gólů a tím se to zlomilo na naši stranu," řekl po utkání novinářům Hruška.

"Myslím si, že dneska každý na tom svém místě odvedl maximum a díky tomu se tam otevíraly prostory na nějaké zakončení. Samozřejmě dalo by se říct, že po tom prvním gólu se to začalo k nám i více odrážet. Ale to je i vyšším sebevědomím, když se něco podaří, tak to člověku víc lepí a pak nám tam ty góly napadají."

Zkušený pětatřicetiletý forvard si pochvaluje hlavně přínos útočníka Dominika Lakatoše, po jehož prosincovém příchodu do Vítkovic vzrostla palebná síla a tým začal pravidelně bodovat.

"S příchodem Lakyho (Lakatoše) se zvedla produktivita. Do té doby jsme hráli zodpovědně, celou sezonu hrajeme zodpovědně dozadu, ale s ním se dostavila lepší produktivita a taková ta víra, že se ten zápas dokáže zlomit a nějaká branka padne," uvedl Hruška, do jehož přesilovkového týmu výborně zapadl i ruský bek Alexej Solovjov.

Ten dnes dal gól a na tři přihrál a v patnácti utkáních už má na kontě čtyři branky a osm asistencí.

"Je silný na puku, má přehled a výbornou střelu. Umí dobře podržet puk a rozehrát ho, takže má všechno, co potřebuje bek v přesilovce, ale i při hře pět na pět," dodal Hruška.

Reklama

Související témata: