Hlavní obsah

Koch a Wesley pykají. Za brutální fauly čtyři zápasy stop

Aktualizováno

Obránci Patrik Koch z Vítkovic a Joshua Wesley z Litvínova dostali od předsedy disciplinární komise hokejové extraligy Viktora Ujčíka čtyřzápasové tresty za fauly v nedělních duelech 36. kola soutěže. Koch byl dodatečně potrestán za atak na finského útočníka Karlových Varů Mikka Juusolu, Wesley za zákrok na Martina Pláňka z Mladé Boleslavi. Koch dostal navíc i pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Koch si čtyři zápasy nezahraje

Článek

Šestadvacetiletý Koch, jenž má v dosavadním průběhu extraligové sezony na kontě 33 startů a deset bodů za tři góly a sedm asistencí, se provinil v nedělním utkání 36 kola na ledě Energie. V končící 47. minutě za stavu 2:0 pro Ostravany zasáhl tvrdě Juusolu poblíž modré čáry (video zde).

Fin se jen ztěžka zvedal z ledu, ale sám zvládl dojet na karlovarskou střídačku. Koch obdržel trest na pět minut a do konce utkání za napadení. Vítkovičtí si nakonec ze západu Čech odvezli výhru 3:1 a dál drží krok s vedoucími Pardubicemi, na něž mají jen dvoubodové manko.

"Byl to zákrok, při němž ho nezajímal puk, ale jen soupeř, který si prostrčil kotouč kolem něho a on ho trefil ramenem do hlavy. Z toho důvodu jsme také překvalifikovali ten původní trest z napadení na zásah do oblasti hlavy a krku. Je to hokej, já to beru, může hrát tělo, ale nesmí hrát do hlavy," zdůraznil Ujčík.

Kochovi přitížilo, že od poloviny března minulého roku byl disciplinárně trestán již potřetí. "A potřetí během necelého roku se navíc jednalo o stejný přestupek - znovu jde o zásah do oblasti hlavy a krku. Za mě to byl zákrok na tři zápasy, ale promítla se tam ta recidiva. Proto jsme přidali ještě jeden zápas navíc, aby si ten hráč uvědomil, že je tam asi něco špatně," řekl Ujčík.

Šestadvacetiletý Wesley fauloval Pláňka na začátku třetí třetiny a od rozhodčích dostal jen menší, dvouminutový trest. Ujčík mu nyní i na základě podnětu Mladé Boleslavi zastavil činnost.

"Zákrok byl veden na protihráče na obranné modré čáře domácího klubu, a to tak, že bočně vedeným zákrokem jako třetí hráč do souboje atakoval protihráče Martina Pláňka," uvedl Ujčík v tiskové zprávě. Wesley podle něj atakoval protihráče ve vyšší nájezdové rychlosti a se záměrem zasáhnout jej tělem. "Čímž docílil načasování provedení zákroku přesně na okamžik, kdy bude protihráč po odehrání puku v nejvíce zranitelné pozici s minimální možností se zákroku ubránit," řekl předseda komise. Zámořský bek navíc podle něj zákrok zintenzivnil pohybem levého ramene.

Reklama

Související témata: