Hlavní obsah

Žádné mety! Jen by mě to svazovalo, říká obránce Řezníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělé výkony předvádí v probíhající extraligové sezoně olomoucký obránce Dalibor Řezníček (32). Potvrdil to i v duelu dohrávaného 29. kola s Karlovými Vary, v němž k výhře Kohoutů 3:1 přispěl jedním gólem. Celkem nasbíral za šest gólů a deset asistencí už 16 kanadských bodů a vyrovnal tak své maximum z ročníku 2020/21. Tehdy ještě za Zlín skóroval čtyřikrát a k tomu přidal 12 asistencí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Energie Karlovy Vary 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kde se ve vás ta produktivita bere?

Nevím, daří se mi a jsem za to rád. Před sezonou, během přípravy, jsem nic nezměnil. Nějaké body jsem ale udělal hned na začátku a začal jsem si věřit. Zatím se to drží a budu se snažit, ať to tak pokračuje až do konce.

Tlačí na vás trenéři, abyste se do ofenzívy pouštěl více?

Přímo na mě osobně ne. Rozdíl je jen v tom, že chodím na přesilovky. Všechny obránce nutí do střelby, protože z prostoru před bránou padá nejvíce gólů. Já se o to pokouším, když to jde, a zatím z toho góly jsou. Takže super.

Máte nějaké osobní mety před sebou, nebo to neřešíte?

Ne. Rozhodně ne. Jen by mi to svazovalo ruce. Budu se snažit hrát pořád stejně a uvidím, co z toho bude na konci soutěže.

29. kolo: Olomouc - Karlovy Vary

Proti Energii jste hráli perfektně směrem dozadu. Moc jste jí toho nedovolili.

Věděli jsme, že poslední zápasy se jim nedařilo střelecky, a tak jsme je v tom chtěli udržet. Myslím, že kromě toho jednoho zaváhání, po němž jsme inkasovali, se nám to dařilo, k ničemu jsme je nepustili a urvali to pro nás.

Bylo pro vás překvapením, že místo Frodla, který onemocněl, nastoupil do brány soupeře Habal, který do té doby chytal jen čtyřikrát?

Neřešili jsme, kdo bude chytat. Ráno jsme si ale mysleli, že to bude Frodl. Do utkání jsme šli však se stejným plánem, ať bude chytat ten, či onen, a vyšlo to. Byl ale výborný a spoustu šancí zlikvidoval.

Karlovy Vary jste porazili potřetí v sezoně a vy jste vždy skóroval. Takže váš oblíbený soupeř?

Nevím. Neřekl bych. Spíše je to dílo náhody.

Váš gól na 3:1 přinesl pro tým uklidnění. Jak jste ho viděl?

Dostal jsem to na modrou, chtěl vystřelit, klekl tam hráč s úmyslem blokovat a já uviděl skulinu. Vypálil jsem a myslím, že gólman to přes něj neviděl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Karlovy Vary 3:1 (51. D. Řezníček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Klíčové pro vývoj celého zápasu byly přesilovky. Jste v nich sice v extralize nejhorší, ale v poslední době se vám v nich daří. I teď jste dvě využili…

Snažíme se k nim po každém zápase vždycky něco říct, aby to příště bylo ještě lepší. Jsme rádi, že z nich góly střílíme a pomáháme si tak. Určitě se nám lépe dýchá, když nám do brány z nich něco spadne.

Doma jste v poslední době úspěšní. Z posledních osmi duelů jste sedm vyhráli. Čím to je?

Těžko říct. Hraje se nám tady dobře. Máme sebevědomí. I když dostaneme první gól, pořád si věříme, že to otočíme a vyhrajeme. Musíme ovšem vozit i body zvenku. Jen to, co uhrajeme doma, nestačí.

Konec základní části se blíží. Jste v klidném středu tabulky. Odborníci vám však před zahájením sezony nevěřili.

Předsezónní prognózy neřešíme. Chceme být ještě výš, než teď jsme. Pracujeme na tom zápas od zápasu. Já osobně se ani na tabulku nedívám, všichni se pak soustředíme na to, abychom na konci byli co nejlépe. A věřím, že se ještě posuneme.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.