Hlavní obsah

Život po kariéře? Vedle baráku nám postavili Lidl, tak možná tam, směje se útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude mít legendární Jaromír Jágr následovníka v hokejové dlouhověkosti? V padesáti letech chlapík s číslem 68 na dresu válel v dresu kladenských Rytířů a fanoušci i konkurence žasla. Obdiv si ale vysloužil i o jedenáct let útočník Lukáš Pech, jenž byl pro změnu oporou Motoru České Budějovice. Nehoní se hvězdě extraligy myšlenky na to, co bude dělat po kariéře? „Něco bude, ale je otázka co," tvrdí s úsměvem v pořadu Příklep na Sport.cz Pech. „Vedle baráku nám postavili Lidl, tak možná tam," culí se.

Co přijde po kariéře? Vedle baráku nám postavili Lidl, tak možná budu pracovat tam... Úryvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Není těžké odhadnout, že s Lidlem to nebude tak žhavé a hokejového nadšence by spíš lákalo zůstat nějakým způsobem u sportu jeho srdce. „Je otázkou, v jaké pozici. Zda jako trenér, nebo něco jiného. A jestli vůbec někdo něco nabídne," hlásí Pech.

Co nastane, když se ale nikdo neozve? „Tak se pozeptám známých a budu muset do práce. To je normální. Budu se muset živit rukama, i když ruce mám na takovou práci levé," přiznává. Moderátor pořadu Příklep Honza Homolka, šéfkomentátor O2 TV i redaktor Sport.cz Jan Škvor přitakají, že jsou na tom ohledně práce rukama podobně.

Angažmá v cizině? Bylo ve hře Švýcarsko i KHL, přiznává Pech a v pořadu Příklep vysvětluje, proč zůstal v ČeskuVideo: Sport.cz

„Tak budu ve studiu dělat s vámi. A pak tě vystřídám," vypálí směrem k moderátorovi. „Tak to se budu těšit. Akorát nevím, co budu tedy dělat po kariéře," zubí se Homolka. Pech ho ale uklidní, že tyhle myšlenky zatím nechává být. Aby ne, vždyť má smlouvu v jihočeském klubu do roku 2025. „Nespěchám na to. Jednou bych si chtěl taky dodělat trenérskou B licenci," prozradí.

Ani to ale není zatím na programu dne. „Každý den dojíždím do Budějovic, večer jsem unavený a ještě abych se učil. Takže zatím to nehrozí, ale časem mě to donutí, dokopu se k tomu. Jednou na to dojde," připouští hokejista.

Novinář Jan Škvor by rád Lukáše Pecha viděl u hokeje i ve chvíli, kdy zabalí hráčskou kariéru. „Proč by neměl zůstat u hokeje?" položí si sám otázku. „Se zkušenostmi, jaké má. Kdo může říct, že odehrál tolik sezon? Vždyť já si Lukáše pamatuju z doby, kdy jsem ještě nebyl plnoletý a na hokej jsem chodil jako fanoušek na Lukáše Pecha. A on je tu furt, to je báječný přece," rozzáří se novinář.

Foto: Kaufland Škola hokejových talentů

Jaromír Jágr na tréninku s dětmi.

„Kdo jiný by měl u hokeje dělat. Slyšíme to od nového prezidenta českého hokeje pana Hadamczika, že by se měli zapojovat bývalí hráči zpátky do hokeje. Aby obohacovali ty další kluky. Kvůli nim pak přitáhneme další děti k hokeji," přesvědčuje Škvor.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s hokejovým útočníkem Lukášem Pechem se můžete podívat ve videu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články