Hlavní obsah

I mistr Kacetl se někdy utne a dostane další gól (skoro) přes celé. Kdo bude chytat ve čtvrtek?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovy filmového klasika "je to politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází jednou, maximálně dvakrát za deset let". Jenže potupný gól přes téměř celé hřiště, který v úvodní třetině úterního finále rozhodil třineckého brankáře Ondřeje Kacetla, byl v jeho případě už třetím podobným za rok a čtyři měsíce. Nicméně jelikož má gólman v extraligovém play off navzdory úterní minele stále nejlepší průměr inkasovaných branek na zápas (1,47), platí, že i "mistr tesař se někdy utne".

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince.

Článek
Fotogalerie

"Ten gól nás nepoložil. Klukům jsem říkal, že když do toho dají vše, tak vyhrají. Vše do toho dali a vyhráli jsme," řekl kouč Třince Václav Varaďa po vítězství 7:3 o Kacetlově chybě.

Ale zpět k brankáři. Loni v lednu ho podobně jako v úterý Němeček nachytal jiný sparťan, Milan Jurčina tehdy vyrovnával na 4:4. V prosinci ho zase z dálky překvapil plzeňský Peter Čerešňák, který 13 vteřin před koncem zajistil výhru 3:2. A teď do třetice přišla rána z vlastního obranného pásma, jejíž trajektorii změnila na půlce teč, od Davida Němečka.

"Na středu jsem viděl hráče, chtěl jsem mu to dát. Ale trošku se mi to zvedlo, přišla teč, puk zaplaval a spadl mu tam," vyprávěl po zápase Němeček. Po své střele mířil vystřídat a až když viděl zvednuté ruce spoluhráčů, pochopil, že se mu podařilo vyrovnat na 1:1.

Na střídačce si pak spoluhráči vzpomněli na zmiňovaný gól Jurčiny a rozhozeného Kacetla se snažili častější střelbou "dorazit". "Určitě to ale nebylo tak, že bychom si před zápasem řekli, že to budeme střílet přes celé hřiště. To se stane jednou ze sta nahození. My jsme chtěli střílet v útočném pásmu od modré čáry. Tak padl náš druhý gól i třetí," řekl Němeček.

Brankáři zmizeli ze scény už potřetí!

Kacetl byl viditelně rozhozený, nejistý. Jenže Sparta rovněž kupila chyby a nedokázala jeho špatného dne využít. Vlastně spíš řešila svého brankáře, protože ani Július Hudáček se neproměnil v neprůstřelnou zeď, a tak byli oba gólmani ve druhé třetině vystřídáni. Aby ze scény zmizeli oba první brankáři je málo vídaná věc, nicméně ve vzájemných duelech Třince a Sparty se to v této sezoně přihodilo již potřetí!

A především třinecký Marek Mazanec si počínal při svém "záskoku" výtečně, neboť ani jednou neinkasoval. Řekl si o místo pro čtvrteční šestý zápas? "Půjde tam gólman, o kterém jsem přesvědčený, že to zavře. A když to nezavře, půjde tam ten druhý a ten to bude chtít zavřít. Tak to ve sportu chodí," pravil Václav Varaďa.

A tajemný, tak jak to v play off chodí, zůstal také sparťanský trenér Josef Jandač. Na otázku, zda už ví, kdo bude chytat šestý zápas, odpověděl: "Vím." Nad doplňujícím se dotazem, kdo to tedy bude, se usmál, poděkoval za rozhovor a odešel.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice