Hlavní obsah

Bývalý útočník Liberce a Komety kývl na nabídku z KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontinentální hokejová liga je sice pro většinu hráčů a trenérů z Evropy kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině zapovězenou soutěží, přesto se ale občas najde výjimka, která neodolá a na štaci do Ruska vyrazí. Naposledy kývl na nabídku Avangardu Omsk Andrej Podkonický, bývalý hráč českých extraligových celků Liberce, Komety Brno či Mladé Boleslavi. Ten bude v Omsku působit jako asistent kouče. Informaci zveřejnil server championat.ru.

(Zleva) Asistent trénera slovenské hokejové reprezentace Andrej Podkonický, hlavní kouč Craig Ramsay a asistent Ján Pardavý během olympijského turnaje.

Článek

Pětačtyřicetiletý kouč podepsal podle oficiálního webu klubu z Omsku smlouvu na rok. Naposledy Podkonický působil ve Slovanu Bratislava, s nímž v sezoně 2021/2022 získal mistrovský titul a byl i asistentem u slovenské reprezentace.

„Hledali jsme moderního a progresivního trenéra s perspektivou, přesně jako tomu velí moderní trendy současného hokeje. Bude pracovat na rozvoji naších obránců. Má zkušenosti na klubové úrovni, kdy dvakrát získal slovenský titul, i z reprezentace, kdy vybojoval bronz na olympiádě," pochvaloval si dotažení angažmá generální manažer Avangardu Anton Kurjanov.

Po roce v KHL do konkurzu. Vzpomínka českého kouče na angažmá v Popradu tématem pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Omsk naposledy v KHL dohrál v semifinále, od Podkonického si slibuje zlepšení defenzivní hry. „Je specialistou na hru obrany i na oslabení, hru analyzuje u videa a hodně se věnuje i taktice. Velmi důležité také je, že mu není cizí práce s mladými hráči. Protože v minulosti působil v Rusku, není problémem ani řeč. Umí kromě toho i anglicky, proto jsme jej angažovali," pokračuje v hodnocení Kurjanov.

Podkonický hrál v KHL za Čechov, v české nejvyšší soutěži byl hráčem Liberce, Komety Brno či Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: