Hlavní obsah

Ruský hokej smutní! Zemřel šampion a Jágrův bývalý spoluhráč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva zasáhla ruský hokej. Ve věku pouhých 46 let nečekaně zemřel někdejší elitní útočník a šampion tehdejší superligy Jevgenij Chacej. Podle webu championat.ru podlehl infarktu, který jej postihl během utkání mládežnických týmů.

Ilustrační foto.

Článek

Chacej byl členem kádru Avangardu Omsk, s nímž v roce 2004 získal mistrovský titul, a během společného působení s legendárním českým útočníkem Jaromírem Jágrem o rok později přidal také triumf ve finálovém utkání turnaje evropských mistrů Super Six v Petrohradu. Jestřábi tehdy zvítězili nad finským Kärpätem Oulu 2:1 v prodloužení, zápas rozhodl právě Jágr.

„Byl přesně tím pověstným kolečkem v hodinovém strojku, bez něhož by nebylo možno dosáhnout úspěchu," vyzdvihla Chacejův přínos pro mužstvo ruská média.

Během aktivní kariéry hrál Chacej vedle Omsku rovněž za Čeljabinsk, Jaroslavl, Amur Chabarovsk, Novosibirsk a Víťaz Čechov. Naposledy vedl mládežnickou akademii Avangardu Omsk.

Reklama

Související témata: