Hlavní obsah

Petrohrad - Omsk 5:3Góly Sobotky ani Kováře k výhrám v KHL nevedly

Moskva
Aktualizováno

Vladimír Sobotka byl sice u všech tří branek Omsku v zápase KHL s Petrohradem, ale jeho produktivita hostům k výhře nepomohla. Předloňský mistr doma zvítězil 5:3 a po čtvrté brance vyhnal Dominika Furcha na střídačku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka

Článek

Sobotka vstřelil první a třetí gól Omsku, u druhého asistoval. Střelecky se ve středu prosadil i Jan Kovář z Magnitogorsku, jenže prohru domácích hokejistů se Soči 3:5 také neodvrátil.

Furch střídal za stavu 4:1 pro domácí ve 29. minutě, jeho kolega Oleg Šilin dlouho odolával, než inkasoval deset minut před koncem. Stejně jako Sobotka byl "tříbodový" Ilja Kovalčuk, hvězdný ruský útočník v dresu Petrohradu měl ve středu bilanci 1+2. V soutěži produktivity zaostává Kovalčuk pouze za Sergejem Mozjakinem z Magnitogorsku.

Lídr Východní konference Metallurg našel v týmu Soči přemožitele po čtyřech výhrách. Kovář si připsal v přesilové hře 22. gól v sezóně po dorážce Mozjakinovy střely. Soči však ve druhé třetině třemi góly během deseti minut skóre otočilo a Magnitogorsk už pak jen marně dotahoval. Kovář má na kontě dohromady 54 bodů.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - HK Soči 3:5 (za domácí Kovář 1+0)
Čerepovec - Novosibirsk 4:3
CSKA Moskva - Novokuzněck 2:0
Petrohrad - Omsk 5:3 (za hosty Sobotka 2+1)
Slovan Bratislava - Jekatěrinburg 3:2 v prodl.
Záhřeb - Barys Astana 4:5 (za domácí Smejkal 1+0, Krejčík 0+1)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.