Hlavní obsah

Dynamo - Jokerit 4:0Jaškin znovu řádí. Svým 25. gólem v sezoně pomohl Dynamu porazit Jokerit

Dmitrij Jaškin vstřelil v Kontinentální hokejové lize 25. gól v sezoně a potvrdil suverénní vedení v tabulce střelců. Český útočník Dynama Moskva uzavřel už na konci druhé třetiny skóre zápasu s Jokeritem Helsinky, který ruský klub vyhrál jasně 4:0.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Jakšin předvedl další parádní výkon

Článek

Jaškin se mezi střelce zapsal po dvou zápasech, ve kterých vyšel naprázdno. Pořadí kanonýrů vede s náskokem šesti gólů před útočníkem Nigelem Dawesem, který dnes pomohl gólem k výhře aktuálně nejlepšího týmu soutěže Kazaně 3:0 na ledě Spartaku Moskva. Dynamo porazilo finského soupeře poprvé od loňského března a po pěti porážkách ve vzájemných zápasech.

Druhý nejproduktivnější Čech v soutěži Tomáš Hyka přispěl asistencí k výhře Čeljabinsku 3:2 na ledě Jekatěrinburgu s brankářem Jakubem Kovářem. Gólovou přihrávku si připsal i obránce Dominik Mašín, jeho Chabarovsk ale prohrál 2:3 v Novosibirsku.

Šlágr mezi dvěma nejlepšími týmy Západní konference vyhrál Petrohrad, který porazil lídry z CSKA Moskva 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí SKA přišel v poslední minutě a půl o dvougólové vedení, ale nakonec vrátil soupeři říjnovou porážku alespoň v rozstřelu.

Výsledky KHL:
Novosibirsk - Chabarovsk 3:2 (za hosty Mašín 0+1)
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 2:3 (za hosty Hyka 0+1)
Ufa - Dinamo Minsk 8:3
Jaroslavl - Čerepovec 2:1
Dynamo Moskva - Jokerit Helsinky 4:0 (Jaškin 1+0)
Petrohrad - CSKA Moskva 4:3 po sam. nájezdech
Spartak Moskva - Kazaň 0:3.

Reklama