Hlavní obsah

Slovenský brankář Húska po epizodním startu za NY Rangers bude chytat KHL

Slovenský hokejový brankář Adam Húska, který v uplynulé sezoně debutoval v jednom zápase NHL v dresu New York Rangers, se přesouvá do KHL. Pětadvacetiletý účastník posledních dvou světových šampionátů podepsal roční smlouvu s Torpedem Nižnij Novgorod.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejový brankář Adam Húska

Článek

"Adam je talentovaný brankář, ale měl těžké se prosadit v NHL v konkurenci majitele Vezinovy trofeje Igora Šesťorkina a Alexandara Georgijeva. I přes své mládí už strávil tři celé sezony v AHL a za národní tým si zahrál na dvou světových šampionátech. Nyní je připraven na novou výzvu v Torpedu, kde bude bojovat o pozici jedničky," řekl generální manažer ruského klubu Maxim Gafurov.

Húska se vydá do KHL, i když po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu většina zahraničních hráčů soutěž opustila. Čeští a slovenští hokejisté, kteří se rozhodli v Kontinentální lize nastupovat, za to čelili kritice.

Husár: Jste bezcitní ignoranti

Náměstek slovenského ministrerstva kultury zodpovědný za sport Ivan Husár na sociální síti odsoudil slovenské hokejisty, kteří budou hrát v KHL. „Šest našich špičkových hokejistů podepsalo smlouvy do KHL. Do soutěže, která má finance především ze státních firem. Do ligy, která je výkladní skříní válečného agresora Putina," uvedl náměstek ministryně kultury.

„Budete si vydělávat na luxusní život v Rusku a budete přisluhovat Putinově propagandě. Budete propagovat ligu v zemi, která vaší rodnou vlast dala na seznam nepřátel Ruska. Jste ignoranti. Bezcitní ignoranti," dodal Husár.

Reklama

Související témata: