Hlavní obsah

Dědek ostrouhá, žádná kontumace nepřijde! Vše proběhlo v rámci pravidel, vzkazuje vedení Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel hokejových Pardubic Petr Dědek bezprostředně po středečním úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů (CHL) proti Lukko Rauma (4:6) hřímal, že finský celek se před zápasem dopustil výměnou hráče na soupisce po rozbruslení administrativní chyby, takže by měl být duel kontumován ve prospěch Dynama. Sport.cz ve čtvrtek ráno oslovil vedení soutěže k reakci, té se mu dostalo odpoledne. A k žádnému pochybení nedošlo!

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Milan Klouček z Pardubic v utkání Ligy mistrů proti Lukko Rauma

Článek

„Došlo ke změně zápisu a Lukko Rauma ji nenahlásilo na Ligu mistrů, ani nám. Hledali jsme tuhle věc v řádech soutěže, kde nic takového není. Došlo k chybě a my tenhle krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný,“ čílil se Dědek pro isport.cz ve středu večer v útrobách pardubického stadionu.

Zástupci Ligy mistrů ale Dědkem požadovanou kontumaci odmítají. Finský celek se podle nich ničím neprovinil.

„Postupy provedené před středečním utkáním Dynama Pardubice a Lukko Rauma byly plně v souladu s Řádem CHL a byly řádně splněny veškeré povinnosti, které uvádějí, že v případě zvláštních okolností, jako je zranění nebo onemocnění, ke kterým dojde během rozbruslení na ledě a před začátkem utkání, mají kluby povoleno provést výměnu(y) hráče na soupisce před úvodním vhazováním,“ uvedla pro Sport.cz Monika Reinhardová, ředitelka komunikace CHL.

„Toto pravidlo je ve spojení s pravidlem IIHF 5.1., který v části uvádí ,Hráči mohou být přidáni nebo odstraněni až do úvodního vhazování‘,“ dodala Reinhardová.

Výsledek 4:6 z pohledu Dynama tak zůstává v platnosti. V úterý je na programu odveta v Raumě, kde Pardubice budou muset vyhrát alespoň o tři góly, aby postoupily do semifinále soutěže.

Reklama