Hlavní obsah

Řepík vidí v Lize mistrů výhodu. Přátelské zápasy by nám tolik informací nedaly, míní

Byl už součástí sparťanského tažení hokejovou Ligou mistrů do finále v roce 2017. Teď útočník Michal Řepík začíná svou čtvrtou sezonu v roli kapitána a rád by úspěch zopakoval. Pražané se budou prát o postup z obtížné severské skupiny, která se rozehraje už v pátek zápasem s dánským Aalborgem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík ze Sparty během utkání finále play off extraligy.

Článek

Finanční odměny v Lize mistrů ani prestiž se nemohou srovnávat s fotbalovým konkurentem, přesto se situace rok od roku lepší. „Je to zajímavá soutěž. Rád se poměřím s týmy z jiných zemí. Budeme se snažit znovu předvádět co nejlepší výkony," slíbil 33letý křídelník.

V pátek Sparta vyzve Aalborg, v neděli švédskou Luleu. Třetím soupeřem je finský Jukurit. „Skupina je těžká. Určitě nás dobře prověří před startem extraligy. Oproti ostatním máme výhodu, přátelské zápasy by nám určitě nedaly tolik informací," mínil Řepík, jenž se na novou sezonu připravoval tradičně jen s kondičním trenérem. „Už nejsem nejmladší a tělo mě začíná dost bolet. Ale na ledě se cítím celkem dobře," prozradil.

První dvě utkání odehraje český vicemistr doma. Ne však v O2 areně, která je pro Spartu domovem v extralize, ale v holešovické sportovní hale Fortuna. „Když jsem vyrůstal, v Holešovicích jsem trénoval hodně, ale nikdy jsem si tam nezahrál za Spartu soutěžní utkání. Hala má historii a mnozí fanoušci tam chodí raději než do O2 areny. To potvrdilo i pražské derby v přípravě, na které přišlo téměř sedm tisíc diváků," podotkl rodák z Vlašimi.

Řepík tak věří, že si fanoušci najdou cestu i na Ligu mistrů. „Už si na ni navykli chodit. Třeba s námi vyrazí i na sever, ale mají to pořádně daleko," usmál se kapitán. Evropská soutěž je předkrmem pro start nové extraligové sezony, ve které Sparta bude chtít o poslední krůček vylepšit loňskou finálovou účast.

„Znovu chceme být mezi nejlepšími. Spousta týmů ale posílila, z ciziny se vrátili kvalitní hráči. Kvalita extraligy se ještě zvedne. Největší soupeři budou asi zase Třinec, pak Brno s Pardubicemi," mínil Řepík.

Reklama