Hlavní obsah

Je dobré si takhle zastřílet. Hlavně pro lidi to bylo super, tvrdil král bodování Frolík

Bratislava

Na polovině z osmi gólů českých hokejistů proti Italům měl lví podíl. Michael Frolík dva sám dal a u dalších dvou asistoval. S celkovou bilancí 5+5 se v pátek pozdě večer prosadil do čela kanadského bodování celého šampionátu a přiznal, že se v Bratislavě na ledě cítí každým dnem lépe.

Michael Frolík je v čele kanadského bodování MS Video: SPORT.CZ

 
Článek

Takový výsledek je úžasný, ale Italů mi bylo až líto, přiznává Pavel Francouz

Velká hokejová fanynka Martina Sáblíková. Českým hokejistům přeje zlato

Čím si vysvětlujete svou výraznou produktivitu, z pěti zápasů máte deset kanadských bodů?

Možná to je klišé, ale já pořád cítím, že je sice dobré, když můžu takhle pomoct a zvedá mi to sebevědomí, jenže pořád koukám víc, jak si vede mužstvo. Nejvíc mi záleží na tom, jak dopadneme jako tým. Na tom záleží nejvíce.

Vnímáte alespoň, jak si souhra vašeho elitního útoku Jakubem Voráčkem a Dominikem Simonem sedá?

Jo, myslím, že každým zápasem, co spolu odehrajeme, jdeme nahoru. Snažíme se mluvit mezi sebou a doufejme, že to hlavně správně naladíme na čtvrtfinále, tam přijde ten nejdůležitější zápas turnaje.

Premiéra na mistrovství světa jako hrom. Milan Gulaš jí ozdobil gólem

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Bylo utkání s Itálii tak snadné, jak by naznačoval výsledek?

Vím, že tady Italové schytávají debakly a ještě se netrefili, ale s námi v první třetině vydrželi bruslit a dokud mají sílu, není to ani proti takovým soupeřům jednoduché. Italové stáli okolo brány v pěti a docela dobře to tam bránili, my je sice celou první třetinu točili, ale přehrávali jsme akce a snažili se to hrát až do prázdné. Za stavu 1:0 přišlo dokonce pár šancí soupeře, Francík to naštěstí pochytal.

Cítil jste, že až kuriózní Gudasův gól ze středního pásma s odporem soupeře zacloumal?

Řekli jsme si, že ve druhé třetině už všechno musíme házet na bránu. Trochu je rozhodit první střelou a pak i nějaká kombinace může přijít. Ta Gudyho trefa z dálky hlavně nás uklidnila. Rychle jsme pak odskočili třemi góly za 130 sekund a pak už bylo jasno, napadaly jim tam i další. Bylo dobré si takhle zastřílet. Hala zase vyprodaná, lidi skvěle fandili, takže super pro ně, ale jinak myslím, že nám takové zápasy asi moc dát nemohou.

Chtěli jste právě kvůli fanouškům nastřílet co nejvíce gólů?

Když diváci začnou řvát "Ještě jeden!", tak samozřejmě chcete další přidat. Ale je to těžké, jak rozdíl skóre narůstá, tak motivace se trochu ztrácí. Snažíte se spíš zápas dohrát a ušetřit nějaké síly. Já si ale myslím, že určitou gólovou normu jsme proti Italům splnili, takže spokojenost může být.

Reklama