Hlavní obsah

Česko - Dánsko 6:1České hokejistky vstoupily vítězně do MS

České hokejistky vstoupily vítězně do mistrovství světa, v Calgary v zahajovacím zápase turnaje porazily Dánsko 6:1. Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny se v zápase skupiny B třikrát prosadily v přesilových hrách, hattrickem a asistencí se na výhře podílela kapitánka Alena Mills. Čtyři body za přihrávky si připsala Pavlína Horálková.

Článek

Češky začaly aktivně, několik úvodních slibných šancí nevyužily, v 7. minutě se ale v přesilové hře dostaly do vedení. Skóre otevřela střelou od modré čáry Mills. Druhý gól přidala ve 13. minutě Lásková, která zužitkovala přihrávku Mrázové.

O dvě minuty později Dánky snížily, když se také prosadily v početní výhodě. Vyloučení Mrázové potrestala Perssonová. Ještě v první třetině ale získaly Češky dvoubrankový náskok zpět, v další přesilovce skórovala Přibylová.

Ve druhé třetině české hokejistky nevyužily čtyři početní výhody, hned na začátku třetí části se ale v pokračující výhodě trefila podruhé v zápase Mills. Favorizované Češky měly výraznou střeleckou převahu a nakonec přidaly ještě dva góly. Po Pátkové zkompletovala hattrick Mills.

Další zápas sehrají české hokejistky v neděli, kdy se od 20:00 SELČ utkají s Maďarskem.

Mistrovství světa hokejistek v Calgary:
Skupina A:
Kanada - Finsko 5:3 (0:2, 2:0, 3:1)
Švýcarsko - USA 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Skupina B:
ČR - Dánsko 6:1 (3:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Mills (Hymlárová, Horálková), 13. Lásková (Mrázová), 18. Přibylová (Horálková, Mils), 41. Mills (Přibylová, Horálková), 44. Pátková (Mazancová, Pejšová), 58. Mills (Horálková) - 15. Perssonová (Jakobsenová, Östergaardová). Rozhodčí: Nurmiová (Fin.), Wiegandová (Švýc.) - Blairová (Kan.), Spresserová (USA). Vyloučení: 2:7. Využití: 3:1. Bez diváků.
ČR: Peslarová - Lásková, Čajanová, Pejšová, Kolowratová, Horálková, Radová – Mrázová, Pejzlová, Mlýnková – Křížová, Vanišová, Neubauerová – Mills, Hymlárová, Přibylová – Serdar, Mazancová, Pátková. Trenér: Pacina.

Reklama

Související témata: