Hlavní obsah

Gergö Nagy bude i u třetí účasti Maďarska mezi elitou MS za posledních 15 let

Jediného pamětníka minulých dvou účastní v elitní kategorii od postupu po 70 letech mají v nominaci na mistrovství světa hokejisté Maďarska. Třiatřicetiletý útočník Gergö Nagy z Ferencvárose se představil v roce 2009 v Klotenu a Bernu, kdy hráli Maďaři mezi elitou poprvé po druhé světové válce, a nechyběl ani při dalším návratu po sedmi letech v Petrohradu. Teď se Maďaři vrací opět po sedmi letech.

Foto: Profimedia.cz

Gólová radost maďarských hokejistů (ilustrační foto)

Článek

V Petrohradu se představili také obránci Zsombor Garát z Budapešti, Bence Szirányi z Miškovce, Bence Stipsicz s útočníky Istvánem Bartalisem, Csanádem Erdélym ze Székesfehérváru z mezinárodní rakouské ligy ICEHL, další forvard Vilmos Galló z Linköpingu, Dániel Kóger z Corony Brašov, Garátův klubový spoluhráč Krisztián Nagy, Balázs Sebök z Ilvesu Tampere a István Sofron z Csíkszeredy.

Obránce Karol Csányi, který hraje slovenskou extraligu za Zvolen, je rodákem z Komárna, začínal s hokejem v Nových Zámcích a v mládeži reprezentoval Slovensko. V dorostu hrál v Česku za Kladno a v juniorech za Chomutov. Má na kontě i dva zápasy za Lva Poprad v KHL. Maďarsko začal reprezentovat v sezoně 2014/15. Dosud hrál na MS je v roce 2017 ve skupině A divize I.

Další krajánek Galló v elitní švédské lize odehrál vedle Linköpingu i za Timru a Luleu 255 zápasů a připsal si 71 bodů (40+31). Působil i ve Finsku v celku KooKoo Kouvola a ve 110 duelech měl 81 bodů (35+46). Sebök ve finské nejvyšší soutěži, kde má za sebou angažmá i v KalPě Kuopio, odehrál 442 utkání a nasbíral 220 (57+163). Forvard Kristóf Papp hraje v Severní Americe na Northern Michigan University v NCAA.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Poprvé se představí na MS brankáři Gergely Arany z celku Ferencvárosi TC a Dominik Horváth ze Székesfehérváru, obránci Bence Szabó z Budapešti a Zétény Hadobás z Västeras z druhé švédské ligy,

Maďaři vstoupí do turnaje v sobotu v 15:20 SELČ proti Dánsku, pak v základní skupině A v Tampere narazí na USA, Francii, Švédsko, domácí Finsko, Německo a Rakousko.

Nominace hokejistů Maďarska na MS v Tampere a Rize
Brankáři:
Gergely Arany (Ferencvárosi TC/Erste Liga)
Bence Bálizs (Jastrzebie/Pol.)
Dominik Horváth (Székesfehérvár/ICEHL).
Obránci:
Zsombor Garát,
Tamás Pozsgai,
Bence Szabó (všichni Budapešť HC/Erste Liga)
Milán Horváth,
Bence Stipsicz (oba Székesfehérvár/ICEHL)
Roland Kiss,
Bence Szirányi (oba DVTK Miškovec/Erste Liga)
Nándor Fejes (Gyergyói/Erste Liga/Rum.)
Zétény Hadobás (Västeras/Švéd.).
Útočníci:
István Bartalis,
Csanád Erdély,
János Hári,
István Terbócs (všichni Székesfehérvár/ICEHL)
Karol Csányi (Zvolen/SR)
Vilmos Galló (Linköping/Švéd.)
Dániel Kóger (Corona Brašov/Erste Liga/Rum.)
Gergö Nagy (Ferencvárosi TC/Erste Liga)
Krisztián Nagy (Budapešť HC/Erste Liga)
Kristóf Papp (Northern Michigan University/NCAA)
Balázs Sebök (Ilves Tampere/Fin.)
István Sofron (Csíkszereda/Erste Liga/Rum.)
Péter Vincze (Gyergyói/Erste Liga/Rum.).

Reklama