Hlavní obsah

Hokejisty Slovenska posílí na MS obránce Nemec z farmy New Jersey

Hokejisty Slovenska posílí na mistrovství světa v Rize a Tampere obránce Šimon Nemec z farmy New Jersey z celku Utica Comets. Druhý hráč loňského draftu po sezoně strávené v nižší AHL byl před vyřazením Devils ve 2. kole play off NHL s Carolinou k dispozici v širším kádru klubu z Newarku a v sobotu už by měl přiletět za slovenským týmem do Lotyšska. Stavitelé týmu kouče Craiga Ramsayho jednají také účasti ofenzivní opory New Jersey Tomáše Tatara.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisty Slovenska posílí na mistrovství světa v Rize a Tampere obránce Šimon Nemec

Článek

Slováci vstoupí do turnaje dnešním duelem s českou reprezentací. Nemec, který se na světovém šampionátu představí už potřetí a má bronz z loňských olympijských her v Pekingu, zřejmě nestihne ani sobotní duel s domácím Lotyšskem a představit by se měl až v pondělí proti Kanadě.

"Se Šimonem to vypadá velmi dobře. Je připravený přijet. Jeho klub se vyjádřil, že ho pustí. Je to jen otázka administrativy. Dnes v noci našeho času by měl letět a čekáme, až dorazí," řekl po dnešním rozbruslení novinářům asistent trenéra Slovenska Peter Frühauf.

Nemec zamířil po draftu, na kterém skončil druhý za krajanem Jurajem Slafkovským, jehož si vybral Montreal, do Severní Ameriky z Nitry. Za Uticu v AHL sehrál v základní části 65 zápasů a připsal si 34 bodů za 12 branek a 22 asistencí. V šesti duelech play off jednou skóroval a přidal tři přihrávky. Na premiéru v NHL čeká. Na přelomu roku se představil na juniorském MS v Kanadě.

Dvaatřicetiletý Tatar nechyběl na loňském šampionátu v Tampere a Helsinkách. "S Tomášem jsme v kontaktu, chceme, aby nás posílil, ale zatím nevíme," dodal Frühauf na adresu hráče, který v této sezoně v dresu Devils v 82 zápasech základní části zaznamenal 48 bodů (20+28) a ve 12 zápasech play off jednou skóroval.

Reklama