Hlavní obsah

Langhamer si po dřině s Finy žádný ze tří gólů nevyčítal

Po deseti dnech se Marek Langhamer vrátil při zápase hokejového mistrovství světa do české branky. A znovu čelil extrémně obtížnému soupeři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Finsko - ČeskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - Při premiéře zasáhl jako střídající gólman do duelu se Švédy (3:5), odchytal přes 31 minut a propustil jedinou ze šestnácti střel. Při druhé šanci na turnaji už brankář Ilvesu Tampere dostal od trenérů porci celého zápasu proti domácím Finům (0:3) a připsal si šestnáct úspěšných zákroků, ale také třikrát lovil puk ze sítě. „Ani jeden gól si nevyčítám. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, snažil jsem se to zvládnout se ctí," vykládal Langhamer.

„Atmosféra byla skvělá, podobnou znám na klubové úrovni z těch nejvypjatějších ligových zápasů Ilvesu, ať už šlo o městské derby, nebo třeba čtvrtfinále letošního play off s Oulu. Diváci si to fakt užívali," uvažoval 27letý gólman a připustil, že národní tým chtěl soupeře před jeho domácím publikem přece jen trochu víc potrápit.

„Jenže Finové fakt drží skvělý systém, každý zná svoji roli a hraje přesně, co má. Výtečně jim chytá Olkinuora, kterému však celý tým k nulám hodně pomáhá," líčil Langhamer s uznáním vůči výkonům domácího gólmana, jenž má z letošního MS už čtyři čistá konta.

„Taky bylo vidět, jak o sobě Finové vědí. Podobně jako Švédové mají výborné přesilovky a vůbec v útočném pásmu hodně těží ze sehranosti. U třetího gólu by většina beků pálila z jedničky, ale on měl přehled, že mu tam stojí sám Rajala u tyčky a proti němu už jsem neměl šanci zasáhnout," uvažoval český brankář.

Měl také pocit, že se během utkání přece jen projevily dva dny volna Finů, zatímco čeští reprezentanti měli v nohách pondělní zápas. „Nějak tam od nás nebyla energie jít víc do brány a urvat nějakou tu šmudlu, ale kdyby to byl zápas o všechno, třeba bychom ještě ze sebe vyždímali něco víc," přemítal Langhamer.

Teď už ale Češi koukají směrem ke čtvrtfinále. „Moc jsme před tím zápasem s Finy neřešili, jestli na nás vyjde Německo nebo Kanada. Prostě jsme šli hrát," mínil Langhamer, jenž se snaží udržet nadhled. „Teď si zabalíme do Helsinek, jako bychom jeli na venkovní zápas, dvě hodiny se projedeme autobusem a musíme se dobře nachystat na Němce. Neskončili druzí náhodou, taky jako jediní obrali o bod na turnaji zatím neporažené Švýcarsko," připomněl gólman.

Reklama

Pavouk - MS 2022

  • Čtvrtfinále

  • 26.05.22      19 : 20 Helsinky
    Švýcarsko Švýcarsko Spojené státy USA
    0 : 3
  • 26.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Slovensko Slovensko
    4 : 2
  • 26.05.22      15 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Švédsko Švédsko
    4 : 3
    PP
  • 26.05.22      15 : 20 Helsinky
    Německo Německo Česká republika Česko
    1 : 4
  • Semifinále

  • 28.05.22      13 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Spojené státy USA
    4 : 3
  • 28.05.22      17 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    6 : 1
  • Finále

  • 29.05.22      19 : 20 Tampere
    Finsko Finsko Kanada Kanada
    4 : 3
    v prodloužení
  • 29.05.22      14 : 20 Tampere O 3. místo
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    4 : 8