Hlavní obsah

MS V HOKEJI: Rakousko se v nájezdech zachránilo mezi elitou. Kanada utrpěla šokující porážku

Aktualizováno

Bitvy v základních skupinách světového hokejového šampionátu se chýlí ke konci, podoba čtvrtfinálových dvojic se pomalu rýsuje. V odpoledním pondělním programu Norové senzačně porazili 3:2 po samostatných nájezdech Kanadu, příštího soupeře českého týmu. O senzaci se v souběžném zápase pokoušeli i Dánové, kteří ale prohráli se Švédy 1:4. Obrovské drama nabídla přímá bitva o záchranu, v níž nakonec zvítězilo Rakousko nad Maďarskem 4:3 po samostatných nájezdech. Sestupovou jistotu už mělo s předstihem Slovinsko, které ve svém závěrečném duelu na turnaji prohrálo s Kazachstánem 3:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Norsko - KanadaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Obhájci stříbrných medailí z Kanady nečekaně zaváhali s Norskem, které už hraje na turnaji jen o čest. Zámořský tým sice smazal dvoubrankové manko, když 11 sekund před vypršením normální hrací doby vyrovnal při risku bez gólmana Lawson Crouse. V následném rozstřelu se Norové prosadili hned čtyřikrát, zatímco soupeř jen dvakrát a senzace byla na světě. Kanada tak před úterním vzájemným soubojem o druhou příčku ve skupině ztrácí na druhé Česko jeden bod.

Švédové vyhráli na turnaji i svůj šestý zápas, i když proti Dánsku museli průběh otáčet. V úterý si tak zahrají v přímé bitvě o první příčku ve skupině s dosud suverénními Američany. Dánové jsou po třetí porážce za sebou pátí o bod za Německem, kterému k postupu do čtvrtfinále stačí v úterý porazit Francii. Dány čeká souboj s Finskem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švédsko - DánskoVideo: Česká televize

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia před zápasy českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním, debatovat se bude o přestávkách i po skončení utkání.

Maďaři měli v přímém souboji o záchranu dlouho navrch. Vedli 1:0 a na začátku třetí třetiny dokonce už 3:1. Rakušané však dokázali vyrovnat. Maďary pak poslali znovu po roce o úroveň níž v nájezdech, v nichž se trefili Manuel Ganahl a Dominique Heinrich. Na straně Maďarů se netrefil nikdo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Rakousko - MaďarskoVideo: Česká televize

Slovinci sice na turnaji dokázali potrápit hned několik týmů, nakonec se ale i oni po roce s elitní skupinou MS rozloučí. A to dokonce s nulovým bodovým ziskem. Přitom v závěrečném již nic neřešícím duelu s Kazachstánem hned třikrát vedli. Soupeř však dokázal v závěrečné desetiminutovce zápas definitivně zlomit na svoji stranu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kazachstán - SlovinskoVideo: Česká televize

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Tampere):
Dánsko - Švédsko 1:4
Branky: 4. Jensen - 14. Everberg, 33. Petersson, 43. Raymond, 45. Grundström
Rakousko - Maďarsko 4:3 po nájezdech
Branky: 13. Rossi, 27. Strong, 38. Haudum - 9., 20 Sofron, 25. Horváth
Skupina B (Riga):
Kanada - Norsko 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 29. Lucic, 60. Crouse - 10. Martinsen, 22. Olden, rozhodující nájezd Trettenes.
Kazachstán - Slovinsko 4:3
Branky: 19. Michailis, 40. Muratov, 52. Rymarev, 57. Muchametov - 2. a 22. Kuralt, 43. Drozg

Reklama