Hlavní obsah

Mstitel Kempný: Chlapík dostal ránu jako sviňa. Hrubec odchytal skvělé utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první třetině se na chvíli proměnil v mstitele, když se pustil do šarvátky s Patrikem Kochem, jenž o pár vteřin dřív na ledě ostře sestřelil Filipa Chlapíka. „Chtěl jsem se zastat kamaráda a spoluhráče, ale nic zvláštního jsem v podstatě neudělal. Kdyby to zůstalo bez trestu, nic by se nestalo," popisoval po utkání obránce Michal Kempný. Jenže se stalo, on vyfasoval dvouminutový trest, který ale paradoxně Čechům pomohl k vyrovnání na 2:2. A i následnému obratu v úvodním utkání mistrovství světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Michale, jaký to byl zápas?

Klasický první. Na začátku to bylo trochu rozlítané a nervózní. Potom se to ustálilo. Ke konci jsme začali hrát naši hru a zápas jsme si pohlídali. Přiznám, že jsem to trošku čekal. Všichni mají na úvod hodně energie, bylo to nahoru dolů. Snažili jsme se držet naší hry. Od druhé třetiny se to trošku zklidnilo. Už to nebylo tak rozlítané. Na rovinu jsem to očekával. Nastoupily proti sobě dva vyrovnané týmy, které si to na férovku rozdaly.

Slováci hráli zpočátku zostra. Byli přemotivovaní?

Jak se říká, jsme bratia. Bylo to vyhrocené, místy i tvrdé. Pro diváky to byl velice koukatelný zápas. Moc jsem si ho užil. A myslím, že i kluci. Přišlo dost lidí. A jsme rádi, že to bylo s vítězným koncem pro nás.

Co vaše msta za hit na Filipa Chlapíka?

Byl to hodně tvrdý hit a říkal jsem si, že musím něco udělat. Chtěl jsem se zastat kamaráda a spoluhráče. Nic zvláštního jsem ale neudělal. Jen jsem ho chytil, nebyla tam rána. Nic. Kdyby to zůstalo bez trestu, nic se nestane.

Něco jste mu i „šeptal" do ucha.

Příjemná slova to nebyla, ale ta k hokeji patří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

Co jste vůbec říkal na zákroky v první třetině?

Člověk je vidí ve hře, která je rychlá. Chlápa (Chlapík) dostal pecku jako svině. Tak jsem udělal, co jsem udělal. Nevím, jestli to bylo na dvě minuty. Zaplaťpánbůh jsme z toho dali gól.

Jak jste se snažili po nešťastném gólu podpořit brankáře Hrubce?

Šíma je zkušený borec. Sami jste to viděli. Chyba se stane, je to hokej a od toho jsme celý tým, abychom si navzájem pomohli. A Šíma nám v závěru pomohl skvělými zákroky. Odchytal skvělé utkání.

Reklama