Hlavní obsah

Tipy pro fanoušky na hokejové MS: Auto nechte doma, pozor na padělané vstupenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mistrovství světa v hokeji, které startuje už 10. května, přiláká do Prahy i Ostravy desetitisíce fanoušků. Zejména v hlavním městě mohou nastat dopravní komplikace, proto organizátoři šampionátu na diváky apelují, ať co nejvíce využívají městskou hromadnou dopravu. „Kdo do O2 arény nepojede autem a zvolí MHD, ten vyhraje,“ řekla na tiskové konferenci ředitelka oddělení dopravy pro MS Lenka Jiroutová. Jaké další tipy pro fanoušky ještě padly?

Foto: Václav Pancer, ČTK

Čeští příznivci u přípravného zápasu před mistrovstvím světa ČR - Rakousko. Ilustrační snímek

Článek

Během šampionátu od 10. do 26. května budou všechny ulice v okolí pražské arény uzavřeny. Vjezd bude umožněn pouze rezidentům a do parkoviště přilehlého nákupního střediska Galerie Harfa. Bude však posílen provoz metra, které bude díky zavedení pásmového provozu v úseku Smíchovské nádraží až Českomoravská jezdit ve zkrácených intervalech.

„Víme, že to svádí, ale fanoušci by se neměli za každou cenu snažit dojet na zápas autem. V lepším případě by se mohlo stát, že nestihnou úvodní buly, uvíznou v koloně nebo nenajdou místo k zaparkování,“ uvedla Jiroutová. „Očekáváme, že výjezd z Harfy po zápase může zabrat klidně hodinu,“ upozornila.

Pro mimoměstské návštěvníky metropole doporučila zejména využití záchytných parkovišť P+R na kraji města. „Z toho na Černém Mostě je to pak už pouze pět zastávek metrem,“ připomněla Jiroutová.

Stejně jako v roce 2015 se organizátoři snažili se zastupitelstvem hlavního města Prahy, aby vstupenka ze zápasu fungovala jako jízdenka na MHD. „Ale odpověď byla negativní,“ sdělil místostarosta městské části Praha 9 Adam Vážanský.

Aréna se otevře každý den hodinu před prvním zápasem. „Propočítávali jsme průchodnost turniketů a mělo by to stačit, aby se všichni dostali na místo včas. Prosíme ale fanoušky, ale dorazili k aréně s dostatečným předstihem,“ prohlásil vedoucí oddělení security Miloš Benda.

Před vstupy do arény i do fanzóny bude probíhat standardní bezpečnostní kontrola. „Aby vše probíhalo plynule, doporučujeme zanechat nadměrné a přebytečné věci doma, případně v úschovnách kolem haly. Seznam zakázaných předmětů nalezne každý na své vstupence,“ líčil Benda.

Organizátoři předpokládají, že u turniketu může dojít k problémům a zdržením kvůli falešným vstupenkám. „Očekáváme jich velké množství. Dál apelujeme na lidi, aby si vstupenky kupovali pouze u oficiálních distributorů,“ nabádal Václav Písecký, šéf oddělení kybernetické kriminality pražské policie.

Upozornil, že nejvíce padělaných vstupenek se mezi fanoušky dostane elektronickou cestou. „Takovým lidem, kteří i přes varování koupili vstupenku mimo oficiální weby a kvůli neplatné vstupence se nedostanou do haly, se pak budeme snažit vyjít hned na místě vstříc,“ vysvětloval Písecký.

Základním krokem bude rozlišení, zda má divák vstupenku špatně čitelnou pro čtecí zařízení, nebo neplatnou či falešnou. „Tým policistů se pak od nešťastníků s falešnou vstupenkou bude snažit posbírat co nejvíce informací a důkazů. Neznamená to však, že se pak takový člověk dostane do haly nebo mu budou hned na místě vráceny peníze,“ zdůraznil Písecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.