Hlavní obsah

Vejmelka o dlouhém čekání na zápas: Neřešil jsem to. Je to na trenérovi, a když mě pošle chytat, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro týden čekal, než na světovém šampionátu dostal šanci, a v Česku se z toho zatím stalo ústřední hokejové téma. „Já to nijak neřešil. Byl jsem připravený chytat, jakmile mě pošlou do brány. A že se o tom psalo a mluvilo? Něco se ke mně dostalo, i když během turnaje nečtu žádné články. Vždycky je to na trenérovi," sypal ze sebe po vítězném utkání se Slovinci gólman Karel Vejmelka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Česko - SlovinskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Po rozmrzelém úvodu předvedl velmi solidní výkon a významně pomohl k výhře, zvlášť ve druhé části se vytasil s několika důležitými zákroky, díky nimž sok neodskočil na 0:3. „Když dostanete dva rychlé góly na začátku, zacloumá to s celým týmem. Nesesypali jsme se, naopak nás to nakoplo. I já jsem se snažil neřešit nic jiného než další střelu," uvedl gólman.

Byla středa, když se od trenérů dozvěděl, že konečně na šampionátu dostane zápas. Ve čtvrtek tak místo dopolední týmové porady jako jediný vyrazil na předzápasové rozbruslení, kde na něj v rámci přípravy pálil generální manažer Martin Havlát.

„Říkal, že je na ledě po čtyřech letech, ale znát to nebylo. Měl jsem trochu strach, abych nedostal do hlavy," usmíval se Vejmelka. „Ale měli jsme hodně tréninků, byl jsem v zápřahu. Myslím, že se dokážu mentálně připravit, i když nějakou dobu nechytám."

Věřil si tedy mentálně i fyzicky.

Pak si dal na hotelu oběd a po něm také on dostal od trenérů „notičky" na Slovinsko. Jenže jeho rižská premiéra byla zprvu jak ze špatného snu. Gólman, po jehož nasazení volaly tisíce českých příznivců, dostal vlastňáka od Knota, zanedlouho přišel také druhý slovinský gól.

„Byl to těžký začátek, ale to k hokeji patří. První třetina byla divoká, protože jsme neměli moc klid na hokejkách. Od druhé třetiny jsme už věděli, co s tím dělat. Ukázali jsme sílu týmu. A třetí třetina byla obrazem zlepšené hry. Obrátilo se k nám štěstí," popisoval Vejmelka průběh.

Po zápase ho chválili spoluhráči, samozřejmě také kouč Jalonen. Byť ten se v hodnocení vrátil i ke „kauze" jejich nasazování. „Ve všech zápasech jsme měli dobré gólmany. Možná je kolem toho až moc spekulací. Ale Karel nám dneska dal možnost vyhrát, což je nejdůležitější pro mě i tým. Hlavně ten úvod nebyl pro něj jednoduchý. Pak měl opravdu super zákroky," řekl Jalonen.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Dostane tedy šanci i příště? Zatím přísně tajné. „Dlouhodobý plán neznáme," tvrdí i Vejmelka. „Kdokoliv z nás může podat výkon, aby tým vyhrál. Známe se, jsme kamarádi. V kabině máme svůj rožek, kde probíráme své věci, a máme srandu."

Tak snad se dobrá nálada jen tak nevytratí...

Kdo byl podle vás nejlepším českým obráncem v utkání se Slovinskem?
Ronald Knot
2,1 %
Michal Kempný
79,8 %
Tomáš Dvořák
2,8 %
Jan Košťálek
2,2 %
Michal Jordán
2,5 %
Jakub Zbořil
3,5 %
David Němeček
2,4 %
Tomáš Kundrátek
4,7 %
Celkem hlasovalo 2272 čtenářů.

Reklama