Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Trpěl jsem, hokejová tragédie byla blízko. Proč nás přehrává Slovinsko?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažím se vždycky zůstávat pozitivní až do konce zápasu, ale tentokrát jsem fakt čtyřicet minut trpěl. Byl to smutný pohled na hokej proti Slovinsku. Tenhle tým nás přehrával úplně ve všem. Bruslařsky, v soubojích, v předbrankovém prostoru i v přesilovkách. Naštěstí se Češi zvedli a poslední třetinu odehráli tak, jak jsme čekali. Už se na to dalo koukat a nakonec je z toho povinné vítězství 6:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Česko - SlovinskoVideo: Česká televize

 
Článek

Hodnotí se to hrozně špatně. Pro mě naprosto nepochopitelný výkon. Snažím se přijít na to, proč nás přehrávají takové země jako Lotyšsko a Slovinsko, proč jsme spadli na jejich úroveň. Celý zápas jsem si dával tuhle otázku. Zároveň jsem zvědavý, co se bude dít, až narazíme na Švýcary s Kanadou.

Odpovědět nedokážu. Ale opravdu se snažím zůstávat pozitivní. Po Lotyšsku jsem věřil, že si chemie sedne. Trvalo to teda do třetí třetiny, kluci naštěstí smazali tu brutální kritiku, která by se na ně snesla v případě prohry. Snese se teda pořád, ale bude o dost mírnější. Prohrát se Slovinskem by byla hokejová tragédie.

Příčiny musí vědět v týmu. Ale přijde mi divné, že kluci mají pořád mítinky, mítinky, den volna. Nejdou na dopolední na rozbruslení... Třeba jim kvůli tomu nešly první třetinu nohy. Ale nechápu, že pak nefungovaly ani ve druhé části. Herní projev prostě není dobrý.

PŘÍKLEP EXTRA - Hokejové studio před utkáním Česko - SlovinskoVideo: Sport.cz

Samozřejmě hrají určitou roli i zranění, ale o tom se nemá cenu moc bavit. Hrajeme s tím, co máme. Jestli Lukáš Sedlák už nemůže nastoupit, holt pojede domů a zapíšeme místo něj někoho jiného. Přijdeme o kvalitního centra, který měl velkou formu, ale k hokeji zranění bohužel patří. Trenéři by snad vybrali dostatečně kvalitní náhradu.

Turnaj je pořád dlouhý a stále zbývá dost zápasů. Sobotní duel s Norskem si pustím. Zajímá mě, jak se český tým vyrovná s touhle pozicí. Jestli bude znát progres a reprezentace se zvedne. Já pořád fandím a přeju klukům úspěch. Věřím jim. Teď asi uslyší dost negativních hodnocení, ale musíme je podporovat.

Kdo byl podle vás nejlepším českým útočníkem v utkání se Slovinskem?
Ondřej Beránek
1,2 %
Roman Červenka
7,4 %
Jiří Smejkal
0,7 %
Filip Chlapík
0,9 %
Dominik Kubalík
78,2 %
Jakub Flek
2,4 %
Jiří Černoch
0,7 %
Michael Špaček
0,7 %
Martin Kaut
0,8 %
Daniel Voženílek
4,5 %
Vladimír Sobotka
1,8 %
David Tomášek
0,7 %
Celkem hlasovalo 11313 čtenářů.

Reklama