Hlavní obsah

Nevídaně dlouhá třetina v Liberci! Bramboračka, glosoval Pešán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První třetina mezi Bílými Tygry a Hradcem Králové se natáhla na extrémních 63 minut! Hosté pod Ještědem prohrávali už 0:3, ale Liberecké vyhodily z tempa dlouhé pauzy i kontroverzní vyloučení Filippiho. Mountfield nakonec pod Ještědem po tři hodiny a osmnáct minut dlouhé bitvě zaslouženě vyhrál po samostatných nájezdech 4:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Filippi po zákroku na Okuliara dostal trest do konce utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Za normálních okolností by se v tu dobu už dávno hrála druhá třetina, jenže v Liberci teprve končila po 63 minutách ta první. Oba týmy sehrály mimořádné utkání. „Dohráli jsme skoro po třech půl hodinách, což je na základní část něco nevídaného,“ přikývl hradecký asistent Peter Frühauf.

Zápas natáhlo dlouhé dvojité zkoumání nepřehledné situace u videa. „Nebylo to lehké,“ okomentoval bláznivé chvíle liberecký gólman Daniel Král. Hru brzdily i četné šarvátky prakticky při každé šanci na obou stranách. „Delší třetinu jsem nezažil a ani takhle hrozné tempo potom, co zápas dobře začal. Pak to byla opravdu bramboračka,“ glosoval liberecký kouč Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Dlouhé rozhodování u druhého gólu LiberceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Utkání na dlouho zamrzlo v čase 7.12, kdy bílé šelmy vedly po gólu Hawryluka z první minuty. Co se stalo? Rozhodčí u videa několik minut zkoumali, zda puk schovaný pod gólmanem Laurikainenem při závaru v brankovišti přešel brankovou čáru. Když gól Jaroslava Vlacha posvětili, trenéři Hradce si pro změnu vzali trenérskou výzvu kvůli podezření na nedovolené bránění gólmanovi. Sudí opět sundali helmy a putovali k videu na několik minut znovu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 3:4 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Kontakt jsme jasně viděli a podvedli bychom hráče, kdybychom ukázali strach nebo obavu z výzvy. Chtěli jsme klukům ukázat, že tam jsme s nimi a bojujeme v každé situaci. Vůbec nás nemrzí, že jsme si výzvu vzali,“ pověděl Frühauf, přestože Hradečtí s výzvou neuspěli a v následném oslabení inkasovali potřetí.

„Zápas se zastavil extrémně dlouhým videem, stížnostmi a vysvětlováním, což nás úplně vyvedlo z tempa, a vůbec jsme nedokázali do utkání naskočit, což byla pro Hradec trochu záchrana. Kdyby pokračoval ve stejném tempu, myslím, že bychom ho zvládli možná líp, protože pak jsme v prvním oslabení bohužel inkasovali branku a od té doby byl Hradec daleko lepší. Nakonec jsme byli rádi za bod,“ uznal Pešán.

Jeho tým doplatil i na přísné vyloučení Tomáše Filippiho na pět minut a do konce utkání za zásah Olivera Okuliara v 19. minutě do oblasti hlavy a krku. Na opakovaných záběrech je patrné, že hradeckého útočníka trefil do ramena. „Viděl jsem to už na střídačce a rozhodčí mi vysvětlil, že mají vteřinu na to rozhodnout a že rozhodli takhle. S tím se bohužel nedá nic dělat,“ řekl Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Hradec Králové, nepovedený nájezd Adama NajmanaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Samozřejmě pak bez Tomáše nebylo jednoduché hrát svou hru, protože se o něj opírají speciální formace a hraje se přes něj spousta buly na obou stranách hřiště. Ale my se musíme naučit hrát i bez něj, protože tým není jen o Tomáši Filippim a v jakékoliv části play off se může stát, že vám nějaký hráč vypadne, a my na to musíme být připravení. Máme však velmi úzký kádr a tentokrát bylo vidět, že nám už trochu docházela šťáva,“ připustil Pešán, jenž v utkání postrádal lehce zraněného Ronalda Knota.

Hradečtí ještě ve druhé třetině stačili srovnat, sahali i po triumfu v normální hrací době. Přesto remizovali v sedmém zápase za sebou. Tentokrát brali druhý bod v honbě za elitní čtyřkou hodně cenný po samostatných nájezdech.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko